Happoradio: Kauniin kääntöpiiri

Arvio: 4/5 tähteä.

Happoradion vuonna 2014 julkaistu Elefantti sisälsi muutaman hyvän kappaleen, mutta yhdessä tuottaja Rauli Eskolinin kanssa kasatun levyn bändisoittosoundia tarjonnut äänimaailma oli turhankin perinteinen ja puuduttava. Nyt Happoradio on jälleen tuottanut levyn itse ja väsynyt rokkaus on vaihdettu Kauniin kääntöpiirillä moderniin, koneistettuun ulosantiin.

Syntetisaattorit pulputtavat ja koskettimet ujeltavat, mutta ei Happoradio silti ole alkanut tehdä Hank Solon ja Sannin kaltaista ultramodernia musiikkia. Laulaja Aki Tykki nauroi häntä haastatellessani, ettei keski-ikäisten miesten moista kannattaisi edes yrittää.

Se on hyvä päätös, sillä nyt levy ei heti vanhene. Tykin ja kitaristi AH Haapasalon säveltämät biisit ovat tällä kertaa Happoradion tuotannon paremmasta päästä. Viime keväänä isäksi tulleella Tykillä menee elämässään kuulemma hyvin, mutta silti hänen kirjoittamansa tekstit kertovat lähinnä mahdollisista synkistä skenaarioista.

Kamaluuksista huolimatta levystä jää positiivinen yleisfiilis, sillä laulajan onnellisuus paistaa pimeyden läpi.

Aki Lehti

Uusimmat

Levyt

Cleaning Women: Intersubjectivity

Pyhä Asetus: Pyhä Asetus

Arch Enemy: Covered in Blood

Maarit: Sumuinen puutarha

Annimaria Rinne: Jälkeenpäin

Eleanoora Rosenholm: Talvipalatsin puutarhassa

Dave Lindholm: Kynä & Kumppanit

Joose Keskitalo: En lähde surussa

Juulia Salonen Trio: Kylmillä vesillä

The 1975: A Brief Inquiry Into Online Relationships

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.