Helsinki-Cotonou Ensemble: The Road Is Long - Live at Savoy Theatre

Arvio: 4/5 tähteä.

Helsinki-Cotonou Ensemble on malliesimerkki monikulttuurisesta sulatusuunista. Perinteitä kunnioittava ja raja-aitoja kaatava konsepti on niittänyt kansainvälisesti niin mainetta ja kunnia. Syystäkin: aitoutta arvostetaan.

Kolmas levy pitää yhtyeen tutulla ja turvallisella polulla. Joukkorahoituksen turvin mesenoitu livelevy Helsingin Savoy-teatterin konsertista tuo musiikkiin entistä kokonaisvaltaisemman juhlatunnelman, huippuunsa kasvaneen intensiteetin, soiton ja tanssin käsin kosketeltavan riemun. Kitaristi Janne Halosen ja laulaja-lyömäsoittaja Noël Saïzonoun sävellykset ovat kuin ilotulituksia, jotka pirskahtelevat kymmenhenkisen orkesterin taitavissa käsissä kauniiksi kukinnoiksi.

The Road Is Long on hyvällä maulla tehty hyvänmielen levy. Afrikkalaiset elementit iskevät makuhermoon kuin häkä, mutta voimakas funkagenda tuntuu pyörän keksimiseltä uudestaan. Vaikka levy tuo lämpöä marraskuiseen mieleen ja saa tanssijalat väkisinkin levottomiksi, olisi kiehtovaa kuulla yhtyeen tulevalla taipaleella enemmän Helsinkiä, mitä kaikkea se voikaan olla?

Venla-Vanamo Asikainen

Uusimmat

Levyt

The National: I Am Easy To Find

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

Lena & The Slide Brothers: IV

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.