Helsinki-Cotonou Ensemble: The Road Is Long - Live at Savoy Theatre

Arvio: 4/5 tähteä.

Helsinki-Cotonou Ensemble on malliesimerkki monikulttuurisesta sulatusuunista. Perinteitä kunnioittava ja raja-aitoja kaatava konsepti on niittänyt kansainvälisesti niin mainetta ja kunnia. Syystäkin: aitoutta arvostetaan.

Kolmas levy pitää yhtyeen tutulla ja turvallisella polulla. Joukkorahoituksen turvin mesenoitu livelevy Helsingin Savoy-teatterin konsertista tuo musiikkiin entistä kokonaisvaltaisemman juhlatunnelman, huippuunsa kasvaneen intensiteetin, soiton ja tanssin käsin kosketeltavan riemun. Kitaristi Janne Halosen ja laulaja-lyömäsoittaja Noël Saïzonoun sävellykset ovat kuin ilotulituksia, jotka pirskahtelevat kymmenhenkisen orkesterin taitavissa käsissä kauniiksi kukinnoiksi.

The Road Is Long on hyvällä maulla tehty hyvänmielen levy. Afrikkalaiset elementit iskevät makuhermoon kuin häkä, mutta voimakas funkagenda tuntuu pyörän keksimiseltä uudestaan. Vaikka levy tuo lämpöä marraskuiseen mieleen ja saa tanssijalat väkisinkin levottomiksi, olisi kiehtovaa kuulla yhtyeen tulevalla taipaleella enemmän Helsinkiä, mitä kaikkea se voikaan olla?

Venla-Vanamo Asikainen

Uusimmat

Levyt

Beirut: Gallipoli

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

NEV: Volant

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.