Helsinki Soundpainting Ensemble: Helsinki Soundpainting Ensemble

Soundpainting eli äänimaalaus on Suomessa vielä melko tuntematon musiikkisuuntaus, jossa sävellykset tehdään improvisoiden viittomakielen merkkejä näyttäen. Merkkejä eri soitto- tai laulutavoille on soundpaintingissa yli tuhat, ja syntyvä kappale on aina täysin omaa laatuaan.

Helsinki Soundpainting Ensemble on Suomen ensimmäinen äänimaalaava yhtye, ja on enemmän kuin mielenkiintoista todeta, millainen Suomen ensimmäisestä soundpaintingialbumista on kehkeytynyt.

Runsaasti eri soittimia yhdistävän, kymmenhenkisen Ensemblen maailma on äänitaidetta, jossa kokeillaan niin ihmisäänen taipuvuutta kuin runonlausuntaakin. Improvisointi voi johtaa oudohkoihin, mutta juuri siksi kiinnostaviin tuloksiin. Kuunnelkaapa esimerkiksi kappaleita Porkkanakana ja Kävely puistikossa.

Pari kappaletta olisi ehkä voinut jättää pois, mutta tavanomaisuudesta poikkeava tyyli on virkistävää. Kansanmusiikkivaikutteet kuuluvat miellyttävän Arovaaran viulusooloissa. Kultaa on lumoava luomus, jota kannattelee jalo naisääni ja soittajien saumaton yhteistyö.

Elina Salin

Uusimmat

Levyt

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Beirut: Gallipoli

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Mirkka: Kauneus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.