Honey B & T-Bones: Time Was

Arvio: 4/5 tähteä.

Aija ja Esa Kuloniemi alkavat olla valtionpalkinnon arvoisia sinisävelajattelun levityksessään Suomen maaperälle. Time Was -albumi on moderni, vaihteleva blueslevy, jonka leikkisiä sovituksia ja ilmavia, dub-ajattelusta vaikutteita ottaneita tuotantoratkaisuja pitää kehua. Osa raidoista on äänitetty Memphisin Sun-studioilla Yhdysvalloissa. Taitaakos sen lähemmäksi legendaarisuutta päästä.

Easy Baby aloittaa raukeasti. Pohjatekstejä on useita: tekstissä käydään Rehabissa ja sointukulku ja modulaatioefektoidut kitarat vievät ajatuksen Led Zeppelinin Achilles Last Standiin. ”Älä laakase, naatitaan” -ajattelu leimaa muutakin levyä. Jännitettään pidättelevä You Hang Me With Your Love on hyvä esimerkki.

Aija Kuloniemi on tehnyt siirtymää bassosta pelkästään laulumikin taakse. Levyn basso-osuuksia ovat soittaneet Jaakko Kämäräinen ja Pekka Rajamäki, rumpuosuudet jakavat Jaska Lukkarinen ja Kuloniemien poika Moses Kuloniemi, tämän vuoden Kolin Ruskabluesissakin kuultu nuori rytmi-ihme.

Sauna, Tar & Booze, kuuluu eräs biisin nimi – siis sauna, terva ja viina. Jos Aija, Esa ja Moses ei auta, se on kuolemaksi.

Suonna Kononen

Uusimmat

Levyt

Cleaning Women: Intersubjectivity

Pyhä Asetus: Pyhä Asetus

Arch Enemy: Covered in Blood

Maarit: Sumuinen puutarha

Annimaria Rinne: Jälkeenpäin

Eleanoora Rosenholm: Talvipalatsin puutarhassa

Dave Lindholm: Kynä & Kumppanit

Joose Keskitalo: En lähde surussa

Juulia Salonen Trio: Kylmillä vesillä

The 1975: A Brief Inquiry Into Online Relationships

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.