Hyvä Trio: Loistava

Arvio: 3/5 tähteä.

Elina Lappalaisen, Amanda Kaurannen ja Ulla-Sisko Jauhiaisen muodostaman Hyvä Trion toinen levy on hauska sekoitus suomalaista, islantilaista ja virolaista kansanmusiikkia sekä muusikkokolmikon omia sanoituksia ja sävellyksiä. Tyttömäinen huumori ja tahallisen pikkusievä sommittelu pilkahtelevat levyllä esiin tuon tuosta. Erityisesti Jauhiaisen naiiveissa sanoituksissa perinteisiä kansanlaulujen naiskuvia väännellään uusiksi.

Kappaleet eivät kangistu perusbiisin rakennekaavoihin. Tahti- ja tyylinlajin vaihtoja satelee, laulun korvaa välillä puhe ja soittimet elävät omaa outoa elämäänsä. Teatraalista tunnelmaa voimistavat instrumentaalien sovitukset, jotka tuntuvat pikemminkin kuvittavan laulettua kuin säestävän sitä.

Tässä mielessä kappaleet ovat eräänlaisia pieniä musiikkikuunnelmia, pääosin vitsikkäitä sellaisia. Tummasävyisimmät kappaleet, itkuvirsi Jäähyväiset ja oma sävellys Alakulo muodostavat hienon noin 17 minuuttisen kokonaisuuden. Jouhikko ja kontrabasso laahaavat ja itkevät yhdessä laulajien kanssa.

Sanna Jääskeläinen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.