Itä-Saksa: Das Monument

Arvio: 4/5 tähteä.

Industrial-kolinaa ja ambient-suhinaa hassutteluun yhdistelevä kulttisuosikki Itä-Saksa julkaisee vihdoin uuden albumin yli 16 vuoden tauon jälkeen. Das Monument lykättiin joululahjaksi faneille Spotifyhin jo tapaninpäivänä viime vuoden puolella, ja nyt se on saatavilla myös cd:nä.

Itä-Saksan keikat vuosituhannen vaihteessa olivat hurmoksellisia performansseja, joista innostuivat jopa ne, jotka teilasivat bändin sen levyjen perusteella pelkäksi liian pitkäksi vitsiksi.

Vaikka orkesteri hauskuuttaa, niin sen ylienerginen kohkaaminen vie ironian niin pitkälle, että touhu muuttuu omituisella tavalla takaisin vakavaksi.

Kovakaan fani tai vanhan haastattelun mukaan edes bändin jäsenet itse harvoin jaksavat kuunnella aiempia levyjä alusta loppuun. Ei edes vuoden 2000 Man the Machines -albumia, joka on orkesterin tuotannon helpoiten avautuva levy. Das Monument jatkaa sen linjalla, mutta mukana on myös vähän enemmän Kontrol-debyytin vinksahtanutta menoa.

Aiemmasta poiketen levyn loputtua tekee mieli painaa play-nappia uudestaan.

Aki Lehti

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Mirkka: Kauneus

Bob Mould: Sunshine Rock

NEV: Volant

Sharon Van Etten: Remind Me Tomorrow

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.