Itä-Saksa: Das Monument

Arvio: 4/5 tähteä.

Industrial-kolinaa ja ambient-suhinaa hassutteluun yhdistelevä kulttisuosikki Itä-Saksa julkaisee vihdoin uuden albumin yli 16 vuoden tauon jälkeen. Das Monument lykättiin joululahjaksi faneille Spotifyhin jo tapaninpäivänä viime vuoden puolella, ja nyt se on saatavilla myös cd:nä.

Itä-Saksan keikat vuosituhannen vaihteessa olivat hurmoksellisia performansseja, joista innostuivat jopa ne, jotka teilasivat bändin sen levyjen perusteella pelkäksi liian pitkäksi vitsiksi.

Vaikka orkesteri hauskuuttaa, niin sen ylienerginen kohkaaminen vie ironian niin pitkälle, että touhu muuttuu omituisella tavalla takaisin vakavaksi.

Kovakaan fani tai vanhan haastattelun mukaan edes bändin jäsenet itse harvoin jaksavat kuunnella aiempia levyjä alusta loppuun. Ei edes vuoden 2000 Man the Machines -albumia, joka on orkesterin tuotannon helpoiten avautuva levy. Das Monument jatkaa sen linjalla, mutta mukana on myös vähän enemmän Kontrol-debyytin vinksahtanutta menoa.

Aiemmasta poiketen levyn loputtua tekee mieli painaa play-nappia uudestaan.

Aki Lehti

Uusimmat

Levyt

The National: I Am Easy To Find

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

Lena & The Slide Brothers: IV

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.