Jaakko Eino Kalevi: Out of Touch

Arvio: 4/5 tähteä.

Uuden levynsä kannessa kansainvälistä uraa tekevä Jaakko Eino Kalevi Savolainen makaa silmät kiinni hiekalla, kenties rannalla.

Artistin musiikki kuulostaa meditatiivisemmalta ja samalla harkitummalta kuin koskaan, tietenkään viileän popahtavaa pohjavirettään hylkäämättä. Out of Touch -levyn avausraita China Eddie johdattaa huolettoman kiipparisoundin ja höyhenkevyen hönkäilyn äärelle.

Kaikkien kappaleiden taustat rullaavat hienovaraisin muutoksin ja maustein, ja ne pyrkivät erottumaan toisistaan vain vivahteissa. Koukuttavinta antia ovat Emotions in Motion, johon lopun fonisoolo tuo sopivasti siirappia, ja kaikista discoin veto People in The Centre of the City. Sokerihuuruisin Prince-falsetti taas löytyy levyn päättävästä Lullabysta.

Edellisen levyn kansainvälinen hipsterdiscoilu on muovautunut entistäkin pakottomammaksi vedenalaiseksi pulputukseksi, jonka päämäärä on viipyily ja tietyn esteettisen maiseman luominen ja ylläpitäminen. Kuin uiskentelisi lähellä merenpohjaa ja valonsäteet tekisivät vekkejä glitteriseen veteen. Paavo Pesusieni soittaisi saksofonia ja valaat hirnahtelisivat.

Anniina Meronen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Lady Gagan uutuuslevy on täsmäisku korona-aikaan, sillä sen ainut ehdotus on, että jospa tanssisit huolesi pois

Levyarvio: We Jazz Live Plates tarjoaa kaksi kiehtovaa katsausta suomalaisen jazzin nykytilanteeseen konserttiolosuhteista käsin

Levyarvio: Laineen Kasperin vetää ikivanhat lökäpöksyt jalassa 1990-luvun innoittamana

Levyarvio: Tanssiva tuli ei nouse Pelle Miljoonan klassikoiden tasolle, mutta se osoittaa, että hänellä on edelleen paloa uuden musiikin tekemiseen

Levyarvio: Jazzbasisti Antti Lötjösen ensimmäinen soololevy on palkitseva kokonaisuus

Levyarvio: Lauri Haav osoittaa Silmät kii -levyllään, että kykyjä on pidemmällekin matkalle

Levyarvio: Verneri Pohjola tarjoille trumpetin terävöittämiä tuokiokuvia

Levyarvio: Alman debyytti on odotuksiin nähden yllättävän melankolista elektropoppia

Levyarvio: Oranssi Pazuzun viides levy on erikoinen matka

Levyarvio: Glenn Danzig laulaa nyt Elvistä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.