Jaakko Eino Kalevi: Out of Touch

Arvio: 4/5 tähteä.

Uuden levynsä kannessa kansainvälistä uraa tekevä Jaakko Eino Kalevi Savolainen makaa silmät kiinni hiekalla, kenties rannalla.

Artistin musiikki kuulostaa meditatiivisemmalta ja samalla harkitummalta kuin koskaan, tietenkään viileän popahtavaa pohjavirettään hylkäämättä. Out of Touch -levyn avausraita China Eddie johdattaa huolettoman kiipparisoundin ja höyhenkevyen hönkäilyn äärelle.

Kaikkien kappaleiden taustat rullaavat hienovaraisin muutoksin ja maustein, ja ne pyrkivät erottumaan toisistaan vain vivahteissa. Koukuttavinta antia ovat Emotions in Motion, johon lopun fonisoolo tuo sopivasti siirappia, ja kaikista discoin veto People in The Centre of the City. Sokerihuuruisin Prince-falsetti taas löytyy levyn päättävästä Lullabysta.

Edellisen levyn kansainvälinen hipsterdiscoilu on muovautunut entistäkin pakottomammaksi vedenalaiseksi pulputukseksi, jonka päämäärä on viipyily ja tietyn esteettisen maiseman luominen ja ylläpitäminen. Kuin uiskentelisi lähellä merenpohjaa ja valonsäteet tekisivät vekkejä glitteriseen veteen. Paavo Pesusieni soittaisi saksofonia ja valaat hirnahtelisivat.

Anniina Meronen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Levyt

Kelja: Horjuvan miehen karavaani

Johanna Mäkeläinen: Rikas

Arvio: Madonnalta tuntuu yhä puuttuvan visio levyllä Madame X

Arvio: Elias Gould: LP

Timo Lassy & Teppo Mäkynen: We Jazz Records

Bruce Springsteen: Western Stars

Levyarvio: Tanskalainen veteraanibändi D-A-D yllättää rouhealla uutuusalbumillaan

Levyarvio: Kirkas osa skandinaavisia naispoppareita

Levyarvio: JVG toimittaa uudella levyllään, mutta tulevaisuus vaatii rohkeutta

Levyarvio: Raskasta iskelmää on raskasta kuunneltavaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.