Jam Rock Band: Come On Baby Rock

Arvio: 3/5 tähteä.

Complete Masters Collection 1977–1990. Bluelight Records.

Jam Rock Bandin kokoelma antaa taas yhden esimerkin, kuinka toivotonta äänilevyille on antaa tähtiä. Bluelight Recordsin suomirockabilly-sarja on laadukasta toimitustyötä, jonka kompletistisuus ilahduttaa – tarkoille faneille tarjotaan siis yhtyeeltä kaikki valitulta ajanjaksolta, pedanttien kansitöiden saattelemana. Juuri näin kokoelmalevyt pitää tehdä.

Musiikillisesti Jam Rock Band ei tarjoa aivan viiden tähden illallista, vaikka alkujulkaisujen kankea englanti ja tyylipuhtautta hakeva soitto matkan varrella petraavatkin.

70-luvun lopun Suomessa Jam Rock Band niputettiin yhteen Teddy & The Tigersin kanssa, vaikka musiikki olikin rockabillyn sijaan 50-lukuista lauluyhtyemusiikkia. Ohjelmisto heijasteli epookkia, Elviksen Return To Senderiä ja sitä rataa.

Lappeenrannan nuorukaiset kuulostivat jenkkikaihossaan totisilta, mutta mukaan mahtui rennompaakin meininkiä, kuten M. A. Nummisen Kookospähkinänä tunnettu I’ve Got A Lovely Bunch Of Coconuts -instrumentaali osoittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Lady Gagan uutuuslevy on täsmäisku korona-aikaan, sillä sen ainut ehdotus on, että jospa tanssisit huolesi pois

Levyarvio: We Jazz Live Plates tarjoaa kaksi kiehtovaa katsausta suomalaisen jazzin nykytilanteeseen konserttiolosuhteista käsin

Levyarvio: Laineen Kasperin vetää ikivanhat lökäpöksyt jalassa 1990-luvun innoittamana

Levyarvio: Tanssiva tuli ei nouse Pelle Miljoonan klassikoiden tasolle, mutta se osoittaa, että hänellä on edelleen paloa uuden musiikin tekemiseen

Levyarvio: Jazzbasisti Antti Lötjösen ensimmäinen soololevy on palkitseva kokonaisuus

Levyarvio: Lauri Haav osoittaa Silmät kii -levyllään, että kykyjä on pidemmällekin matkalle

Levyarvio: Verneri Pohjola tarjoille trumpetin terävöittämiä tuokiokuvia

Levyarvio: Alman debyytti on odotuksiin nähden yllättävän melankolista elektropoppia

Levyarvio: Oranssi Pazuzun viides levy on erikoinen matka

Levyarvio: Glenn Danzig laulaa nyt Elvistä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.