Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet: Ruosterastaat

Arvio: 4/5 tähteä.

Jarkko Martikainen esittelee kuudennella sooloalbumillaan uuden taustabändinsä. Luotetut miehet koostuu nimensä veroisesti oivallisista soittajista, joiden menneisyydestä löytyy sellaisia yhtyeitä kuten Eläkeläiset, Mariska ja Pahat sudet sekä Heikki Salo tulipalo.

Kolmikon myötävaikutuksella Martikaisen ilmaisu siirtyy pykälän verran lähemmäksi hänen vanhaa yhtyettään, YUP:tä, ja sen äänekästä rokkisoundia. Akustisen Rakkaus-Usko-Toivo -trilogian ja parin vuoden takaisen Koirien taivas -levyn jälkeen sähköisempi jytinä tuntuu jälleen ajankohtaiselta. Jämäkän bändisoiton lisäksi mukaan mahtuu myös hienoja tunnelmapaloja, kuten Kaisa Leskisen kanssa puoliksi laulettu Kaikki näkevät kauniita unia.

Muotokielen päivittäminen tuntuu piristäneen Martikaisen laulunkirjoitustakin. Lauluissa vilisevät teemat ja käsittelytavat ovat tuttuja miehen aiemmasta tuotannosta, mutta silti hän saa niistä irti jotakin uutta ja kiinnostavaa.

Mikko Siltanen

Uusimmat

Levyt

Annimaria Rinne: Jälkeenpäin

Eleanoora Rosenholm: Talvipalatsin puutarhassa

Dave Lindholm: Kynä & Kumppanit

Joose Keskitalo: En lähde surussa

Juulia Salonen Trio: Kylmillä vesillä

The 1975: A Brief Inquiry Into Online Relationships

Thought Gang: Thought Gang

Trygve Seim: Helsinki Songs

Trees: Trees

Sans: Kulku

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.