Jenni Vartiainen - ihmisten edessä

Entinen Gimmelin laulaja Jenni Vartiainen on saanut valmiiksi soolouransa esikoislevyn. Ihmisten edessä on popahtavaa musiikkia, jossa laskelmoivuus ei täysin sulje aitoutta pois. Pysähtyessä kuuntelemaan levyn soundimaailmassa soi vanhojakin synasoundeja ja pieniä musiikillisia elementtejä, vaikka levy on vankasti tähän aikaan hiottua musiikkia. Miksaus on siistiä jälkeä.

Kappaleita vie eteenpäin rytmillisesti rullaava tempo. Basso ja rummut ryhdittävät menoa mukavasti takapoljennolla ja mukaan mahtuu myös hidasta tunnelmointia. Sävellykset ovat pääosin Vartiaisen ja Jukka Immosen  tuotantoa. Radiossa soiva hittibiisi Ihmisten edessä on puolestaan Teemu Brunilan käsialaa. Elävästä elämästä kumpuavia sanoituksia ovat tehneet myös mm. Mariska ja kirjailija Inka Nousiainen.

Vartiaisen ääni on kehittynyt ja siitä kuultaa lämpöinen, vatsan kautta syttyvä voimakkuus, joka tavoittaa myös hentojen vivahteiden kirjon. Ääni ei kuulu laulajien massavirtaan vaan on ansaittu ja löytänyt omat sävynsä. Levyn tekijäkaarti voi olla tyytyväinen jälkeensä.

Uusimmat

Levyt

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

The National: I Am Easy To Find

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Lena & The Slide Brothers: IV

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.