Jippu: Made In Heaven

Arvio: 4/5 tähteä.

Viidennellä sooloalbumillaan Jippu kertoo ihmissuhteista ja suhteestaan Jeesukseen. Levyä on mainostettu poikkeukselliseksi, koska Warnerin kaltaiset isot levy-yhtiöt julkaisevat harvoin näin hengellistä musiikkia.

Jippu laulaa Jeesuksesta ja Jumalasta, mutta myös yleisemmällä tasolla pyhyydestä, lohdusta ja rakkaudesta. Piano ja kitara soivat läpi levyn. Paljon on myös koneilla ohjelmoitua musiikkia. Kalle Chydeniuksen sovitukset pitävät tunnelman lämpimän utuisena.

Levy tuo monta kertaa mieleen Jenni Vartiaisen, jonka kappaleet ovat tarjonneet suomalaisille raamatulliset mittasuhteet täyttäviä kokemuksia. On mahdollista, ettei Jippu aiheuta kuuntelijassa samanlaisia väristyksiä, koska laulujen kohteena on Jeesus eikä vieressä istuva tai vierestä lähtenyt ihminen.

Made In Heaven on hyvin tuotettua poppia, jossa on mukana myös räppäri Mikaveli sekä mahtipontinen gospel-kuoro Higher Ground ja kolmen siskoksen muodostama lauluryhmä TriSis.

Aapo Siippainen

Uusimmat

Levyt

Arch Enemy: Covered in Blood

Maarit: Sumuinen puutarha

Cleaning Women: Intersubjectivity

Pyhä Asetus: Pyhä Asetus

Joose Keskitalo: En lähde surussa

Annimaria Rinne: Jälkeenpäin

Eleanoora Rosenholm: Talvipalatsin puutarhassa

Dave Lindholm: Kynä & Kumppanit

Juulia Salonen Trio: Kylmillä vesillä

The 1975: A Brief Inquiry Into Online Relationships

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.