Jukka Kuoppamäki: Miehen tie

Arvio: 3/5 tähteä.

”Tämä matka on elämän tie / ja se huomista kohti vie.” Uskallatkos levyä sen traditionaalisemmin aloittaa, ja Jukka Kuoppamäki uskaltaa.

Syysmarkkinoille 2016 ilmestynyt Miehen tie on Jukka Kuoppamäen uran 50-vuotisjuhla-albumi – lauluntekijän ensimmäinen lp-levy Mitä kansa haluaa ilmestyi 1966. Lauluntekijä on juhlinut kirjoittamalla 12 uutta laulua. Yhteen on teksti löytynyt Aleksis Kiveltä.

Esa Nieminen on sovittanut ja tuottanut levyn perinteiseksi Suomi-iskelmäksi, jossa synteettisiä rytmejä ja sointumassoja isompi rooli on oikeilla soittimilla. Usein lainataan countryelementtejä, mutta espanjalaisuuksiakin kuulee (Sydämestä sydämeen, Elämä voittaa).

Vaan löytyykö levyltä uutta Sinistä ja valkoista? Sen tason iskelmiä nyt ei tee tuosta vain tekijämieskään. Itse nostaisin kiekon parhaimmistoon Ikuisuuden, jossa on vahva ripaus slaavilaista laulelmaa.

”On ikuinen mun elämäin”, Kuoppamäki laulaa Pitkä tie -laululla. Itsevarmasti sanottu, mutta lauluissaan Kuoppamäki elää.

Suonna Kononen

Uusimmat

Levyt

Lena & The Slide Brothers: IV

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Jere Haakana Varjosto: Jere Haakana Varjosto

Anna Kokkonen: Matkalla kotiin

Palehrse: Palehrse

Kevin Morby: Oh my God

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.