Jukka ja Jytämimmit: Jytää vaan

Huolet ja murheet svengin puutteesta rock-musiikissa voidaan heittää romukoppaan ainakin hetkelliseksi, sillä Jukka Nousiainen, etenkin yhdessä Jytämimmien kanssa, on palauttanut vanhan ajan taian levylautasille ja kasettipesiin.

Loppukeväästä ilmestynyt Jukka ja Jytämimmien Jytää vaan on Nousiaisen soololevyä, Huonoa seuraa, astetta rujompi kokonaisuus vanhaa rock’n’rollia pienillä blues-vivahteilla, siis jytää.

Nousiainen on järjettömän hyvä säveltäjä ja sanoittaja. Miehen kitarointi buustattuina jytämimmeillä, Mara Ballsilla ja Raaka-Ginillä, on johtanut lopputulokseen, joka svengaa kuin hirvi ja aiheuttaa maalaisromanttisia ajatuksia kesäisestä (jytä-)Yamaha-ajelusta hiekkateitä pitkin keskellä suomalaista maaseutua.

Itselle levyn huipennuksiksi kohoavat Kuuma yö Kittilässä ja Jytäkesä 015, joissa jytämittari menee yhteentoista ja vauhtia on ainakin 138 km/h.

Ehkä vika on minussa, mutta etenkin Jytäkesä 015 -kappaleen jälkeen on vaikea päästä sopivaan tunnelmaan Jytä-Yamahan lainmukaisiin nopeuksiin laskeutuessa, kun sielu huutaa nopeampaa jytää. Onneksi jytähenki on läsnä koko levyn ajan, vaikkei bändin livetykittelyn tasolle ihan kokonaisuutena päästäkään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Levyt

Johanna Mäkeläinen: Rikas

Kelja: Horjuvan miehen karavaani

Arvio: Madonnalta tuntuu yhä puuttuvan visio levyllä Madame X

Arvio: Elias Gould: LP

Timo Lassy & Teppo Mäkynen: We Jazz Records

Bruce Springsteen: Western Stars

Levyarvio: Tanskalainen veteraanibändi D-A-D yllättää rouhealla uutuusalbumillaan

Levyarvio: Kirkas osa skandinaavisia naispoppareita

Levyarvio: JVG toimittaa uudella levyllään, mutta tulevaisuus vaatii rohkeutta

Levyarvio: Raskasta iskelmää on raskasta kuunneltavaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.