Juulia Salonen Trio: Kylmillä vesillä

Arvio: 4/5 tähteä.

Neito, albatrossi, merenneito, puutarha, sulka, sydän, rajuilma. Tällaisia sanavalintoja tekee mini-cd:nsä lauluissa Juulia Salonen. Voi uskoa, ettei musiikkikaan ole ihan digitaalista nykymaailmaa, jos näin arkaaisissa aiheissa liikutaan.

Sibelius-Akatemian koulimien nykykansanmuusikkojemme tyyliin Juulia Salonen Trion soittajat ovat monesta yhteydestä tuttuja heille, jotka kansanmusiikkia seuraavat. Salonen on laulanut ja soittanut muun muassa Rosenfinkissä ja Mamossa, viulisti Lassi Logrén Värttinässä ja Freijassa, harmoninsoittaja Helmi Camus Koiton laulussa ja Rönsyssä. Pohjois-Karjala-yhteydet löytyvät Logrénin Rääkkylän-juurista ja siitä, että Rönsy, jossa on mukana myös nykykansanmusiikkimme supertähtiluokkaan noussut Maija Kauhanen, levytti joensuulaiselle Pilfinkille.

Kylmillä vesillä -levyn laulun, viulun ja polkuharmonin yhdistelmä on pienyhtyeeksi poikkeuksellinen. Kuulaassa ylärekisterissä vaeltelevat Salosen balladit vievät muihin maailmoihin.

Viiden kappaleen mittainen eskapistinen sävelmatka ei harmita. Albumimitassa paljaus ja pelkistys kaipaisi mukaansa jotain lisää.

Suonna Kononen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Nick Caven uusin Ghosteen-levy käsittelee leimallisesti Arthur-pojan kuolemaa, mutta tarjoaa empatiaa myös muille

Levyarvio: Iris Kukka on uusi ja lupaava lauluntekijä

Levyarvio: Jarkko Aholan uusi levy sai kohun aikaan jo kuvallaan, mutta sisältö on harvinaisen hahmoton

Levyarvio: Andy McCoy yllättää ja haistattaa epäilijöilleen pitkät – ainakin kun hän keskittyy siihen, minkä parhaiten osaa

Levyarvio: Viitasen Piian tuorein levy on viiden tähden mestariteos

Levyarvio: Pixies-uutuudessa haisee hieman pöhö, mutta biisit ovat mahtavia

Levyarvio: Aija Puurtisen matka amerikansuomalaisten mailla jatkuu vahvana

Levyarvio: The Beatlesin Abbey Road soi nyt paremmin kuin koskaan

Levyarvio: Kasper tekee musiikkia kärsivälliselle kuulijalle

Levyarvio: Oasis-mies Liam Gallagherin toiselta soololevyltä löytyy yllättävä pastissi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.