Juulia Salonen Trio: Kylmillä vesillä

Arvio: 4/5 tähteä.

Neito, albatrossi, merenneito, puutarha, sulka, sydän, rajuilma. Tällaisia sanavalintoja tekee mini-cd:nsä lauluissa Juulia Salonen. Voi uskoa, ettei musiikkikaan ole ihan digitaalista nykymaailmaa, jos näin arkaaisissa aiheissa liikutaan.

Sibelius-Akatemian koulimien nykykansanmuusikkojemme tyyliin Juulia Salonen Trion soittajat ovat monesta yhteydestä tuttuja heille, jotka kansanmusiikkia seuraavat. Salonen on laulanut ja soittanut muun muassa Rosenfinkissä ja Mamossa, viulisti Lassi Logrén Värttinässä ja Freijassa, harmoninsoittaja Helmi Camus Koiton laulussa ja Rönsyssä. Pohjois-Karjala-yhteydet löytyvät Logrénin Rääkkylän-juurista ja siitä, että Rönsy, jossa on mukana myös nykykansanmusiikkimme supertähtiluokkaan noussut Maija Kauhanen, levytti joensuulaiselle Pilfinkille.

Kylmillä vesillä -levyn laulun, viulun ja polkuharmonin yhdistelmä on pienyhtyeeksi poikkeuksellinen. Kuulaassa ylärekisterissä vaeltelevat Salosen balladit vievät muihin maailmoihin.

Viiden kappaleen mittainen eskapistinen sävelmatka ei harmita. Albumimitassa paljaus ja pelkistys kaipaisi mukaansa jotain lisää.

Suonna Kononen

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Skorpioni jatkaa onnistuneesti ja ajattomasti Olavi Uusivirran viihteellisempää kautta

Levyarvio: Kurkistus räpin historiaan

Levyarvio: Absurdia torvimusiikkia

Arvio:Momentum 123onpaljon kokeellisemmin kuin Chisun aiemmat levyt

Kaj Chydenius: Rakkaani saapuu kun kutsun

Tyler, The Creator: Igor

Antti Paalanen: Rujo

Tuomas Logrén: Kaunis mies

Petäjä:40950

Pauanne: Pauanne

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.