Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri: Favourite English Strings

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri ja Sakari Oramo jatkavat onnistuneiden levytysten sarjaa englantilaisella jousimusiikilla.

Levyn aloittaa Brittenin sarja vuodelta 1937 Variations on a Theme of Frank Bridge, johon kamariorkesterin kansanomainen, rouheampi ja hienostelematon soitto sopii kuin sade Englannin säähän. Esimerkiksi Bourrée classique samalla kunnoittaa perinnettä sekä antaa sille piristysruiskeen. Wiener Waltzerin soolo- ja tuttikohdat vievät kappaleen rytmisen kokonaisuuden herkullisesti yhteen.

Elgarin vuoden 1888 Serenadia kuunnellessa voi hyvin ymmärtää, miksi säveltäjä nimesi sen suosikikseen. Raikkaudessaan ihastuttava, ei tippaakaan imelyyden puolelle taipuva kappale! Orkesteri luo hengen crescendoja ja diminuendoja vaivattomasti käyttäen, ja kuulija voi lähes nähdä Oramon sulavasti johtamassa eteenpäin lipuvaa musiikkia hymynkare huulillaan. Vastaavaa tulkintaa ja sävelkauneutta edustaa Gerald Finzin Romanssi sekä lopulta ympyrän sulkevat Brittenin oppi-isä Frank Bridgen kansanlaulumuunnokset.

Favourite English Stringsissä on jokaisen kappaleen kohdalla selvästi pyritty löytämään sen sujuvin tulkintatyyli ja henki. En ihmettele enää, että britit syytävät jatkuvasti Sakari Oramolle palkintojaan.

Elina Salin

Uusimmat

Levyt

The 1975: A Brief Inquiry Into Online Relationships

Thought Gang: Thought Gang

Trygve Seim: Helsinki Songs

Trees: Trees

Sans: Kulku

John Legend: A Legendary Christmas

Hector: Hectorin joululevy

Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi, Johanna Iivanainen, Timo Alakotila: Seimiyö

Eri esittäjiä: Anna laulu lahjaksi

Earthly Angels

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.