Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri: Favourite English Strings

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri ja Sakari Oramo jatkavat onnistuneiden levytysten sarjaa englantilaisella jousimusiikilla.

Levyn aloittaa Brittenin sarja vuodelta 1937 Variations on a Theme of Frank Bridge, johon kamariorkesterin kansanomainen, rouheampi ja hienostelematon soitto sopii kuin sade Englannin säähän. Esimerkiksi Bourrée classique samalla kunnoittaa perinnettä sekä antaa sille piristysruiskeen. Wiener Waltzerin soolo- ja tuttikohdat vievät kappaleen rytmisen kokonaisuuden herkullisesti yhteen.

Elgarin vuoden 1888 Serenadia kuunnellessa voi hyvin ymmärtää, miksi säveltäjä nimesi sen suosikikseen. Raikkaudessaan ihastuttava, ei tippaakaan imelyyden puolelle taipuva kappale! Orkesteri luo hengen crescendoja ja diminuendoja vaivattomasti käyttäen, ja kuulija voi lähes nähdä Oramon sulavasti johtamassa eteenpäin lipuvaa musiikkia hymynkare huulillaan. Vastaavaa tulkintaa ja sävelkauneutta edustaa Gerald Finzin Romanssi sekä lopulta ympyrän sulkevat Brittenin oppi-isä Frank Bridgen kansanlaulumuunnokset.

Favourite English Stringsissä on jokaisen kappaleen kohdalla selvästi pyritty löytämään sen sujuvin tulkintatyyli ja henki. En ihmettele enää, että britit syytävät jatkuvasti Sakari Oramolle palkintojaan.

Elina Salin

Uusimmat

Levyt

The National: I Am Easy To Find

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

Lena & The Slide Brothers: IV

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.