Kilpi: Juggernautti

Pienen ikuisuuden mittaisella levytystauolla ollut Kilpi on palannut tuomaan 1980-luvun keskelle kesää. Turun Dokkenin edellinen täyspitkä Pirun merta oli pienoinen notkahdus. Aikalisä on tehnyt Kilvelle hyvää. Nyt kappaleissa on yhtyeen parhaille onnistumisille ominaista ilmavuutta.

Sävellyksellisesti bändi ei halua keksiä pyörää uudestaan, mutta omaa soundiaan yhtye varioi ilahduttavasti. Juggernautti on vapauttavaa kesäsadetta.

Parasta Kilven musiikissa on vokalisti Taage Laihon äänenkäyttö. Mies revittää raspiaan rankemmin kuin aiemmin, mutta ei jousta melodisemmastakaan laulutavastaan. Hän elää ja hengittää sitä kauniin miehekästä kasariheviunelmaa, jonka toteuttamisesta monet haaveilevat, mutta jonka vain harvat tekevät hyvin.

Kilven sanoituksissa ja melodioissa häivähtää hetkittäin korni sivumaku, mutta sehän kuuluu kasariheviin. Samanhenkistä musiikkia bändi tekee kuin brittiläiset ja jenkkiläiset esikuvansa, eikä yhtyeen ylle sovitettu iskelmähevileima ole kuin joidenkin asiasta ymmärtämättömien hokema iskulause. Rohkeasti suomeksi laulava yhteiskuntakriittinen yhtye nostaa kapinalipun salkoon kaikkein voimakkaimmin partaterän terävässä Tie helvettiin -päätösbiisissään.

Uusimmat

Levyt

Beirut: Gallipoli

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

NEV: Volant

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.