Korpiklaani: Noita

Syy Korpiklaanin suosioon ulkomailla ja varsinkin Keski-Euroopassa on selvä. Sen suomalaista kansanmusiikkia, humppaa ja rillumareita metalliin sotkeva kohkaus on eksoottisen kuuloista.

Noidan on tarkoitus kuulostaa hilpeältä, mutta suurin osa kappaleista lipsahtaa huonon huumorimusiikin puolelle. Ensimmäinen biisi Viinamäen mies tekee selväksi mistä on kyse. Levy on täynnä ryyppäyslauluja, joiden mukana on mukava hoilottaa keikalla tuoppia heilutellen.

Humppakomppilla etenevät vedot kuulostavat häiritsevän paljon mättökitaroilla varustetuilta Eläkeläisiltä. Billy Idolinkin coveroima Mony, Mony on Korpiklaanin käsittelyssä nimeltään Jouni, Jouni. Vakavammat kansanuskosta ammentavat Sen verran minäkin noita ja Minä näin vedessä neidon eivät levyä pelasta.

Folk-metalli on hankala laji. Suomenkielisten tekstien alkusoinnut, viulu, haitari ja modernimpi metallimättö toimivat periaatteessa hyvin yhteen, mutta ei tätä selvin päin kuuntele suomalaisen muinaisuskon pirukaan.

Aki Lehti

Uusimmat

Levyt

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

The National: I Am Easy To Find

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Lena & The Slide Brothers: IV

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.