Kuolemanlaakso: Uljas uusi maailma

Svart Records

Eräät tietänevät helsinkiläisen metalliyhtyeen Chaosweaver. Sen kitaristi Markus Laakso polkaisi Kuolemanlaakson kaksi vuotta sitten pystyyn sooloprojektina. Bändin rangan ympärille on kasattu miehistö, jossa vaikuttaa joukko raskaamman musiikin konkareita. Laulajana toimii jyväskyläläinen Mikko Kotamäki (Swallow the Sun, Barren Earth).

Kuolemanlaakso ilmoittaa musiikilliseksi origokseen sveitsiläisen Triptykonin, mutta itse löydän yhtäläisyyksiä näiden kahden väliltä lähinnä vain synkeän raskaan tunnelman osalta.

Kuolemanlaakso ei laahaa doomin jähmeissä pohjavesissä, vaan jyrää keskitempoisella jynkyllä. Soundi on kuiva, jopa intiimi. Hitaamman tahdin ansioista Kuolemanlaakson soitolla on aikaa tehdä tehtävänsä: verkkaisesti iskevät riffit iskevät tarkemmin, tunnelmalla on aikaa leijailla ja dynamiikkaa piisaa.

Kotamäki korisee ja murisee, välillä jopa laulaa ja lausuu. Suomenkieliset lyriikat ovat raikkaan osuva valinta, etenkin kun teksteissä nojataan kansallisiin klassikoihin. Kuolemanlaakso ei tavoita aivan sitä täydellistä iskevyyttä sävellyksissä, mutta kokonaisuus on äärimmäisen tyylikäs ja taidokas paketti.

 

Uusimmat

Levyt

John Legend: A Legendary Christmas

Hector: Hectorin joululevy

Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi, Johanna Iivanainen, Timo Alakotila: Seimiyö

Eri esittäjiä: Anna laulu lahjaksi

Earthly Angels

Waltteri Torikka: Sydämeni joulu

Andite Chamber Choir: This Advent Moon

Pete Parkkonen: PETE

Asa: Rakkauslauluja miehille

Thom Yorke: Suspiria (Music for the Luca Guadagnino film)

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.