Lady Gaga: Joanne

Interscope/Universal. Arvio: 4/5 tähteä.

Lady Gaga ei ole tavallinen pop-kuolevainen, mutta uusi levy esittelee Stefani Joanne Angelina Germanottasta inhimillisemmän puolen.

Joanne-levy jättää reilusti taakseen vuoden 2013 Artpopin, joka oli melkoinen taide- ja fashion-räjähdys. Nyt kuultavissa on niin rauhallista country-tunnelmointia, että useat biisit menisivät läpi vaikka joululauluina.

Kuusen ympärilläkin tanssiminen onnistuu. Perfect Illusion on täynnä artistin tavaramerkkisoundia ja varmoja pop-koukkuja. Ilon voi pilata lyriikoiden surullisuus, joka leimaa koko levyä. Angel Down kertoo mustasta koulupojasta, jonka poliisi ampui Yhdysvalloissa.

Lady Gaga on edelleen ylimaallisen hyvä biisintekijä, joka kokeilee paljon ja lainaa tolkuttomasti. Tuottaja Mark Ronson tukee Gagan intohimoja ja pitää paletin kasassa. Yhdessä he se saavat esimerkiksi 1960-luvun retronostalgian kuulostamaan tuoreelta.

Levyn yksi parhaista kappaleista on Hey Girl, joka ottaa tehot irti laiskasta biitistä, vinkuvista syntikoista ja Florence and the Machinen laulaja Florence Welchin karismasta.

Uusimmat

Levyt

Beirut: Gallipoli

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

NEV: Volant

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.