Leonard Cohen: You Want It Darker

Sony. Arvio: 5/5 tähteä.

Leonard Cohenin luova kausi jatkuu You Want It Darker -levyllä, joka on jo hänen kolmas albuminsa viimeisen viiden vuoden aikana. Ja vielä vähän edeltäjiään parempi.

Monet levyn kappaleista ovat helposti tulkittavissa jäähyväisiksi, mutta myös aikeiksi siirtyä eteenpäin vielä tämän elämän aikana. Orkestraatioissa on uutta voimaa ja kauneutta. Esimerkiksi aiemmilta albumeilta tutut naisvokalistien taustalaulut on korvattu useassa kappaleessa mieskuorolla.

Jäähyväisteema ei ole artistille uusi aihe, sitä hän on käsitellyt kautta uransa. Kuoleman ohella Cohen puhelaulaa myös modernin maailman ongelmista.

Treaty on sisarteos Hallelujahille, Cohenin tunnetuimmalle laululle. Leaving the Table sukeltaa jo niin syvälle synkkyyteen, että suupielet nousevat ylöspäin.

Tuottajana toiminut maestron poika Adam Cohen on onnistunut vangitsemaan levylle lämpimän, vanhahtavan soundin, jota ei ole kuultu sitten vuoden 1979 Recent Songs -levyn.

You Want It Darker ei ole kysymys, vaan 82-vuotiaan herran toteamus pilke silmäkulmassa: jos haluatte synkkyyttä, niin olkaa hyvät, tässä sitä on tarjolla.

Uusimmat

Levyt

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

The National: I Am Easy To Find

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Lena & The Slide Brothers: IV

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.