Leonard Cohen: You Want It Darker

Sony. Arvio: 5/5 tähteä.

Leonard Cohenin luova kausi jatkuu You Want It Darker -levyllä, joka on jo hänen kolmas albuminsa viimeisen viiden vuoden aikana. Ja vielä vähän edeltäjiään parempi.

Monet levyn kappaleista ovat helposti tulkittavissa jäähyväisiksi, mutta myös aikeiksi siirtyä eteenpäin vielä tämän elämän aikana. Orkestraatioissa on uutta voimaa ja kauneutta. Esimerkiksi aiemmilta albumeilta tutut naisvokalistien taustalaulut on korvattu useassa kappaleessa mieskuorolla.

Jäähyväisteema ei ole artistille uusi aihe, sitä hän on käsitellyt kautta uransa. Kuoleman ohella Cohen puhelaulaa myös modernin maailman ongelmista.

Treaty on sisarteos Hallelujahille, Cohenin tunnetuimmalle laululle. Leaving the Table sukeltaa jo niin syvälle synkkyyteen, että suupielet nousevat ylöspäin.

Tuottajana toiminut maestron poika Adam Cohen on onnistunut vangitsemaan levylle lämpimän, vanhahtavan soundin, jota ei ole kuultu sitten vuoden 1979 Recent Songs -levyn.

You Want It Darker ei ole kysymys, vaan 82-vuotiaan herran toteamus pilke silmäkulmassa: jos haluatte synkkyyttä, niin olkaa hyvät, tässä sitä on tarjolla.

Uusimmat

Levyt

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Beirut: Gallipoli

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Mirkka: Kauneus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.