Loiskis: Avaruuden maisema - Tuutulauluja

Lastenmusiikiin ammattiorkesteri Loiskis on saanut valmiiksi kunnianhimoisen Avaruuden maisema – Tuutulauluja -levyn. Se on kokoelma uusia ja vanhoja unilauluja.

Solisteina on vaikuttava joukko ääneltään lempeitä laulajia: Susanna Haavisto, Eija Ahvo ja Jenna Bågeberg muun muassa. Myös Rita Varosen johtama Jyväskylän Naislaulajat pääsee ääneen. Kirjailija Timo Parvela lukee levyn loppupuolella viisiminuuttisen sadun.

Vanhoista kappaleista mukaan on otettu kaikkein rakastetuimmat, esimerkiksi Sininen uni, Oravan pesä ja levyn hienosti päättävä Laulu oravasta.

Levyn kohokohdiksi nousevat Mikko Perkoilan säveltämä Avaruuden maisema ja Marjatta Meritähden Vedenpinnan alla. Jännittävät kappaleet ruokkivat levollista mielikuvitusta.

Huomiota herättävää levyllä on kappaleiden yltäkylläiset sovitukset. Erityisesti jousissa on mahtipontisuutta. Aikuisessa kuulijassa äänen monipuolisuus pikemminkin herättää piristävää uteliaisuutta sen sijaan että nukuttaisi.

Aapo Siippainen

Uusimmat

Levyt

Don Johnson Big Band: Physical Digital

The Prodigy: No Tourists

Muse: Simulation Theory

Spigu: IV

Musta Paraati: Black Parade

Gasellit: Jano

Tegelman3: Take Love Easy Suite

Daughters: You Wont Get What You Want

Anna Murtola: Fuego Por Dentro

Rosita Luu: SOS

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.