Lost Society: Braindead

Lost Society todisti kahdella ensimmäisellä albumillaan hallitsevansa laadukkaan thrash metal -kaahauksen. Yhtyeen keikat ovat olleet parhaimmillaan hurjaa hurmosta, joissa moshpit pyörii ja kaikilla on hauskaa. Nyt bändi näyttää osaavansa muutakin kuin vain kohkata.

Osa orkesterin viehätyksestä perustui siihen, että soittajat olivat debyyttialbumi Fast Loud Deathin aikaan vielä alle parikymppisiä, mutta iästään huolimatta todella taitavia soittajia. Nuoria miehet ovat vieläkin, mutta heidän kolmas albuminsa Braindead on edeltäjiään monipuolisempi, ehkä jopa aikuisempi. Tällä kertaa ei paineta eteenpäin jatkuvasti sata lasissa, vaan mukana on myös hidastempoisempia ja pidempiä biisejä, joissa bändin soitossa on aiempaa enemmän groovea. Vanhojen fanien on turha huolestua, sillä pikametallimetelöintiäkin löytyy. Maittavimmin lauluista laukkaa eteenpäin Hangover Activator.

Laulaja-kitaristi Samy Elbannan keuhkoaminen on myös monipuolisempaa puhtaine lauluineen. Perustyyli on silti aiemmilta levyiltä tuttu, vähän puuduttava rääkyminen. Ei Lost Societyn musiikissa edelleenkään mitään omaperäistä ole, mutta se ei haittaa. Intohimoisesti musiikkiin suhtautuvien nuorten miesten rakkaus metalliin välittyy kotisohvalle asti. Taidolla tehdyistä pastisseista tulee hyvälle tuulelle.

Uusimmat

Levyt

Katu Kaiku: Luna

Weeping Willows: After Us

William Basinski: On Time Out of Time

The Cinematic Orchestra: To Believe

Levyarvio: Osa Samuli Putron vähäeleisestä karismasta jää Pienet rukoukset -levyn ääniraidan toiselle puolelle

Arosa Ensemble: Granit

Lauri Tähkä: Meidän tulevat päivät

Erica Nygård ja Niels Burgmann: Momentum

Robert Schumann: The violin sonatas on period instruments

Juha Tapio: Pieniä taikoja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.