Lost Society: Braindead

Lost Society todisti kahdella ensimmäisellä albumillaan hallitsevansa laadukkaan thrash metal -kaahauksen. Yhtyeen keikat ovat olleet parhaimmillaan hurjaa hurmosta, joissa moshpit pyörii ja kaikilla on hauskaa. Nyt bändi näyttää osaavansa muutakin kuin vain kohkata.

Osa orkesterin viehätyksestä perustui siihen, että soittajat olivat debyyttialbumi Fast Loud Deathin aikaan vielä alle parikymppisiä, mutta iästään huolimatta todella taitavia soittajia. Nuoria miehet ovat vieläkin, mutta heidän kolmas albuminsa Braindead on edeltäjiään monipuolisempi, ehkä jopa aikuisempi. Tällä kertaa ei paineta eteenpäin jatkuvasti sata lasissa, vaan mukana on myös hidastempoisempia ja pidempiä biisejä, joissa bändin soitossa on aiempaa enemmän groovea. Vanhojen fanien on turha huolestua, sillä pikametallimetelöintiäkin löytyy. Maittavimmin lauluista laukkaa eteenpäin Hangover Activator.

Laulaja-kitaristi Samy Elbannan keuhkoaminen on myös monipuolisempaa puhtaine lauluineen. Perustyyli on silti aiemmilta levyiltä tuttu, vähän puuduttava rääkyminen. Ei Lost Societyn musiikissa edelleenkään mitään omaperäistä ole, mutta se ei haittaa. Intohimoisesti musiikkiin suhtautuvien nuorten miesten rakkaus metalliin välittyy kotisohvalle asti. Taidolla tehdyistä pastisseista tulee hyvälle tuulelle.

Uusimmat

Levyt

Anssi Kela: Ääriviivoja

Suistamon Sähkö: Etkot, pektopah ja etnoteknoa

Turmion Kätilöt: Universal Satan

Jyrki Härkönen: Jyrkkä... Jyrkempi... Jyrkin levy!

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana: Pidä valot päällä

Low: Double Negative

Yö: Mitä jos mä rakastan

Aapo Heinonen Quintet: TARA

Kuolemantanssi: Useita esittäjiä

Kotiteollisuus: Valtatie 666

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.