Luonteri Surf: Kalle ja Martti ja Pekka ja Timo

Ayshire. Arvio: 3/5 tähteä.

”Onneksi en enää koskaan nuoreksi tuu ja vähitellen kaikki unohtuu.”

Luonteri Surfin laulujen minä on löytänyt paikkansa maailmassa. Realistinen, seesteinen kertoja ei kuvittele voivansa tehdä mahdottomia, vaan toteaa impivaaralaisesti, että ”en ole huolissani mistään”.

Löysäläisten lauluja nämä eivät kuitenkaan ole. Albumin mantramainen aloitus ”enemmän hyvää, vähemmän pahaa” käy ohjenuoraksi, jolla jokainen voi muovata ympäristöään piirun verran siedettävämmäksi paikaksi. Vaikka sitten edes kissavideoita kullan kanssa katsomalla.

Kalle ja Martti ja Pekka ja Timo on Etelä-Savon maalaispunkkareiden kahdeksas studiopitkäsoitto, jos studiosta voidaan tässä yhteydessä puhua. Omin voimin äänitetty ja miksattu kiekko on märkä isku vasten ajan robottipopin tuotantostandardeja. Taltiointi kuulostaa siltä kuin c-kasettimankka olisi laitettu recci päällä treenikämpän keskelle.

En ole huolissani mistään on albumin pophelmi. Peruskallion kaltaista täysosumaa ei taida olla tällä kertaa mukana, mutta harva bändi saa semmoista osumaa edes kerran uransa aikana.

Uusimmat

Levyt

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Beirut: Gallipoli

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Mirkka: Kauneus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.