Luonteri Surf: Kalle ja Martti ja Pekka ja Timo

Ayshire. Arvio: 3/5 tähteä.

”Onneksi en enää koskaan nuoreksi tuu ja vähitellen kaikki unohtuu.”

Luonteri Surfin laulujen minä on löytänyt paikkansa maailmassa. Realistinen, seesteinen kertoja ei kuvittele voivansa tehdä mahdottomia, vaan toteaa impivaaralaisesti, että ”en ole huolissani mistään”.

Löysäläisten lauluja nämä eivät kuitenkaan ole. Albumin mantramainen aloitus ”enemmän hyvää, vähemmän pahaa” käy ohjenuoraksi, jolla jokainen voi muovata ympäristöään piirun verran siedettävämmäksi paikaksi. Vaikka sitten edes kissavideoita kullan kanssa katsomalla.

Kalle ja Martti ja Pekka ja Timo on Etelä-Savon maalaispunkkareiden kahdeksas studiopitkäsoitto, jos studiosta voidaan tässä yhteydessä puhua. Omin voimin äänitetty ja miksattu kiekko on märkä isku vasten ajan robottipopin tuotantostandardeja. Taltiointi kuulostaa siltä kuin c-kasettimankka olisi laitettu recci päällä treenikämpän keskelle.

En ole huolissani mistään on albumin pophelmi. Peruskallion kaltaista täysosumaa ei taida olla tällä kertaa mukana, mutta harva bändi saa semmoista osumaa edes kerran uransa aikana.

Uusimmat

Levyt

Lena & The Slide Brothers: IV

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Jere Haakana Varjosto: Jere Haakana Varjosto

Anna Kokkonen: Matkalla kotiin

Palehrse: Palehrse

Kevin Morby: Oh my God

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.