Luonteri Surf: Kalle ja Martti ja Pekka ja Timo

Ayshire. Arvio: 3/5 tähteä.

”Onneksi en enää koskaan nuoreksi tuu ja vähitellen kaikki unohtuu.”

Luonteri Surfin laulujen minä on löytänyt paikkansa maailmassa. Realistinen, seesteinen kertoja ei kuvittele voivansa tehdä mahdottomia, vaan toteaa impivaaralaisesti, että ”en ole huolissani mistään”.

Löysäläisten lauluja nämä eivät kuitenkaan ole. Albumin mantramainen aloitus ”enemmän hyvää, vähemmän pahaa” käy ohjenuoraksi, jolla jokainen voi muovata ympäristöään piirun verran siedettävämmäksi paikaksi. Vaikka sitten edes kissavideoita kullan kanssa katsomalla.

Kalle ja Martti ja Pekka ja Timo on Etelä-Savon maalaispunkkareiden kahdeksas studiopitkäsoitto, jos studiosta voidaan tässä yhteydessä puhua. Omin voimin äänitetty ja miksattu kiekko on märkä isku vasten ajan robottipopin tuotantostandardeja. Taltiointi kuulostaa siltä kuin c-kasettimankka olisi laitettu recci päällä treenikämpän keskelle.

En ole huolissani mistään on albumin pophelmi. Peruskallion kaltaista täysosumaa ei taida olla tällä kertaa mukana, mutta harva bändi saa semmoista osumaa edes kerran uransa aikana.

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Skorpioni jatkaa onnistuneesti ja ajattomasti Olavi Uusivirran viihteellisempää kautta

Levyarvio: Kurkistus räpin historiaan

Levyarvio: Absurdia torvimusiikkia

Arvio:Momentum 123onpaljon kokeellisemmin kuin Chisun aiemmat levyt

Kaj Chydenius: Rakkaani saapuu kun kutsun

Tyler, The Creator: Igor

Antti Paalanen: Rujo

Tuomas Logrén: Kaunis mies

Petäjä:40950

Pauanne: Pauanne

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.