Mäkkelä: Last of a Dying Breed

Martti Mäkkelä eli ytimekkäämmin Mäkkelä on suomalais-saksalainen laulaja-lauluntekijä, joka on tullut monelle tutuksi erityisen ahkerana keikkailijana. Kahden kotimaansa väliä tiuhaan sahaava herra on mahdollista nähdä tänäkin keväänä pienimuotoisella Suomen turneella.

Keikkailun ohella Mäkkelä on vuosien varrella ehtinyt julkaisemaan myös vinon pinon pitempiä ja lyhyempiä äänitteitä muun muassa Trash Lounge - ja Orkesteri -nimillä kulkevien taustayhtyeidensä kanssa. Tuore Last of a Dying Breed on hänen neljäs kokopitkä albuminsa.

Musiikillisen lokeronsa tämä trubaduuri on löytänyt jo aika päiviä sitten: tumman vaihtoehtokantrin, akustisen bluesin ynnä muun monenkirjavan juurimusiikin perinteet kuuluvat vahvana Mäkkelän lauluissa uudellakin albumilla. Sovitukset ovat tyylikkään riisuttuja, pääosassa on hänen oma katkeransuolainen äänensä ja akustinen kitara.

Mäkkelän musiikki tulee tuskin tämänkään levyn myötä saavuttamaan laajoja kansanryhmiä, mutta eipä sen tarvitsekaan. Hieno materiaali löytää varmasti tiensä tarvittavan kuulijajoukon tietoisuuteen.

Mikko Siltanen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.