Mika Ikonen: Kuu ja maa

Arvio: 3/5 tähteä.

XL5:n Mika Ikonen oli 90-luvun lopulla yksi Suomen suosituimmista pop-idoleista. Kokoonpanon menestys jäi muutamaan vuoteen, mutta Ikonen on jatkanut musiikin parissa. XL5:n paluulevy X (2008) jäi harmittavan vähälle huomiolle. Eniten karismaa Ikosella on ollut Käsityöläisten keulahahmona.

Ikonen uskoo taitoihinsa ja soololevy on ollut pitkään hänen haaveensa. Lopputuloksesta voi olla ylpeä, vaikka isoa hittiä ei syntyisikään. Artisti on levyllä vilpittömän ja sympaattisen oloinen. Ikonen on lohduttaja, joka tsemppaa eteenpäin elämässä ja rakkaudessa. Anna mun halata -biisin musiikkivideota varten laulaja kiersi Suomen kaupungeissa ja jakoi ohikulkijoille lämpimiä halauksia.

Ikonen on saanut levylleen hyvän tuotannon ja muusikot. Kitara soi monipuolisesti ja pirteästi. Myös reggae-maustetta on käytetty. Sanoituksissa pelataan varman päälle, kunnes loppupuolelta kajahtaa Niin ku Nykäsen Matti, jossa on yllätystä ja särmää. Nykäsen elämänviisaudet tuovat hauskan vastapainon Ikosen ajatuksille, jotka muistuttavat Facebookissa kiertäviä mietelauseita.

Aapo Siippainen

Uusimmat

Levyt

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Beirut: Gallipoli

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Mirkka: Kauneus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.