Mika Ikonen: Kuu ja maa

Arvio: 3/5 tähteä.

XL5:n Mika Ikonen oli 90-luvun lopulla yksi Suomen suosituimmista pop-idoleista. Kokoonpanon menestys jäi muutamaan vuoteen, mutta Ikonen on jatkanut musiikin parissa. XL5:n paluulevy X (2008) jäi harmittavan vähälle huomiolle. Eniten karismaa Ikosella on ollut Käsityöläisten keulahahmona.

Ikonen uskoo taitoihinsa ja soololevy on ollut pitkään hänen haaveensa. Lopputuloksesta voi olla ylpeä, vaikka isoa hittiä ei syntyisikään. Artisti on levyllä vilpittömän ja sympaattisen oloinen. Ikonen on lohduttaja, joka tsemppaa eteenpäin elämässä ja rakkaudessa. Anna mun halata -biisin musiikkivideota varten laulaja kiersi Suomen kaupungeissa ja jakoi ohikulkijoille lämpimiä halauksia.

Ikonen on saanut levylleen hyvän tuotannon ja muusikot. Kitara soi monipuolisesti ja pirteästi. Myös reggae-maustetta on käytetty. Sanoituksissa pelataan varman päälle, kunnes loppupuolelta kajahtaa Niin ku Nykäsen Matti, jossa on yllätystä ja särmää. Nykäsen elämänviisaudet tuovat hauskan vastapainon Ikosen ajatuksille, jotka muistuttavat Facebookissa kiertäviä mietelauseita.

Aapo Siippainen

Uusimmat

Levyt

The National: I Am Easy To Find

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

Lena & The Slide Brothers: IV

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.