Mika Ikonen: Kuu ja maa

Arvio: 3/5 tähteä.

XL5:n Mika Ikonen oli 90-luvun lopulla yksi Suomen suosituimmista pop-idoleista. Kokoonpanon menestys jäi muutamaan vuoteen, mutta Ikonen on jatkanut musiikin parissa. XL5:n paluulevy X (2008) jäi harmittavan vähälle huomiolle. Eniten karismaa Ikosella on ollut Käsityöläisten keulahahmona.

Ikonen uskoo taitoihinsa ja soololevy on ollut pitkään hänen haaveensa. Lopputuloksesta voi olla ylpeä, vaikka isoa hittiä ei syntyisikään. Artisti on levyllä vilpittömän ja sympaattisen oloinen. Ikonen on lohduttaja, joka tsemppaa eteenpäin elämässä ja rakkaudessa. Anna mun halata -biisin musiikkivideota varten laulaja kiersi Suomen kaupungeissa ja jakoi ohikulkijoille lämpimiä halauksia.

Ikonen on saanut levylleen hyvän tuotannon ja muusikot. Kitara soi monipuolisesti ja pirteästi. Myös reggae-maustetta on käytetty. Sanoituksissa pelataan varman päälle, kunnes loppupuolelta kajahtaa Niin ku Nykäsen Matti, jossa on yllätystä ja särmää. Nykäsen elämänviisaudet tuovat hauskan vastapainon Ikosen ajatuksille, jotka muistuttavat Facebookissa kiertäviä mietelauseita.

Aapo Siippainen

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Skorpioni jatkaa onnistuneesti ja ajattomasti Olavi Uusivirran viihteellisempää kautta

Levyarvio: Kurkistus räpin historiaan

Levyarvio: Absurdia torvimusiikkia

Arvio:Momentum 123onpaljon kokeellisemmin kuin Chisun aiemmat levyt

Kaj Chydenius: Rakkaani saapuu kun kutsun

Tyler, The Creator: Igor

Antti Paalanen: Rujo

Tuomas Logrén: Kaunis mies

Petäjä:40950

Pauanne: Pauanne

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.