Mirkka: Että muistaisimme saman

Arvio: 3/5 tähteä.

Artistinimi Mirkka kätkee taakseen Mirkka Paajasen, debyyttialbuminsa juuri julkaisseen laulaja-lauluntekijän, joka on uransa aikana työskennellyt muun muassa virsien parissa sekä Samuli Edelmannin ja Mikko Kuustosen kanssa.

Nyt jalkaa usean oven väliin saaneen taustalaulajan on aika paistatella parrasvaloissa huomion keskipisteenä. Että muistaisimme saman tuo esiin Paajasen itsenäisenä, vahvana ja valovoimaisena artistina.

Vaikkei kymmenen kappaleen kokonaisuudesta voida erottaa yhtä muiden ylitse singahtavaa hittiä, kätkee albumi sisäänsä pieniä perusvarmoja paloja, joiden millilleen hiotut, ammattimaiset taustat sointuvat Paajasen tummaan ja tuikkivaan ääneen mallikkaasti.

Usko tuntuu olevan läsnä Mirkan hillityssä ja levollisessa ulosannissa myös soololevyllä. Musiikillisesti mahtipontinen ja ylistyksellinen Hengitän on levyn suurimpia kulmakiviä.

Ajoittain tasapaksu levy kärsii eniten Me kaksi- ja Tämä kaikki -tyylisistä kliseisistä ilmauksista. Paajasen suuhun sopii varmasti muutakin kuin valmiiksi pureskeltu purkka.

Venla-Vanamo Asikainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.