Moly: Moly

Arvio: 4/5 tähteä.

Luova Recordsista on lyhyessä ajassa muodostunut uuden keskisuomalaisen rockmusiikin keskeinen julkaisukanava. Pienlevy-yhtiön rosteriin kuuluvat muun muassa Litku Klemetti ja Tuntematon Numero, Mäsä sekä debyyttialbuminsa julkaiseva Moly.

Esa-Pekka Vierimaan runollisista teksteistä on helppo löytää samankaltaista inhorealismia ja mustaa huumoria kuin nuoren Kauko Röyhkän hengentuotteista, mutta häiritseviksi nuo maneerit eivät nouse.

Musiikissaan Moly yhdistelee rockia ja folkia. Särökitaran sijasta levyllä soivat Ulla Laukkasen viulu ja jouhikko, jotka lisäävät sopivan taloudelliseen soundiin kuulaan ja kauniin sävyn. Vähemmän on enemmän tässä tapauksessa.

Keskitempoisten kappaleiden seurana on rokkaavampia raitoja: motorisesti pumppaava Maantiekiitäjä tuo jo nimensä puolesta mieleen Modern Loversin Roadrunner-hitin ja sadomasokistisen kuvaston kanssa flirttaileva Endorfiinin jumala puolestaan Velvet Undergroundin.

Mikko Siltanen

Uusimmat

Levyt

Beirut: Gallipoli

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

NEV: Volant

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.