Moly: Moly

Arvio: 4/5 tähteä.

Luova Recordsista on lyhyessä ajassa muodostunut uuden keskisuomalaisen rockmusiikin keskeinen julkaisukanava. Pienlevy-yhtiön rosteriin kuuluvat muun muassa Litku Klemetti ja Tuntematon Numero, Mäsä sekä debyyttialbuminsa julkaiseva Moly.

Esa-Pekka Vierimaan runollisista teksteistä on helppo löytää samankaltaista inhorealismia ja mustaa huumoria kuin nuoren Kauko Röyhkän hengentuotteista, mutta häiritseviksi nuo maneerit eivät nouse.

Musiikissaan Moly yhdistelee rockia ja folkia. Särökitaran sijasta levyllä soivat Ulla Laukkasen viulu ja jouhikko, jotka lisäävät sopivan taloudelliseen soundiin kuulaan ja kauniin sävyn. Vähemmän on enemmän tässä tapauksessa.

Keskitempoisten kappaleiden seurana on rokkaavampia raitoja: motorisesti pumppaava Maantiekiitäjä tuo jo nimensä puolesta mieleen Modern Loversin Roadrunner-hitin ja sadomasokistisen kuvaston kanssa flirttaileva Endorfiinin jumala puolestaan Velvet Undergroundin.

Mikko Siltanen

Uusimmat

Levyt

Lena & The Slide Brothers: IV

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Jere Haakana Varjosto: Jere Haakana Varjosto

Anna Kokkonen: Matkalla kotiin

Palehrse: Palehrse

Kevin Morby: Oh my God

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.