Nokiperkeleen Aurinko: Tuli perseen alla

Arvio: 3/5 tähteä

Mahdotonta ärhettä ja epäselviä sanoja. Hardcorea ja melodisempaa punkin räimettä sisältävä Nokiperkeleen Auringon levy on asiallista ketutusta täynnä. Yhteiskunnallista sanomaa ja henkilökohtaista messagea riittää, sen verran minkä nyt raa’alta ääneltä ja itse tehdyn kuuloiselta tasapaksulta äänimaailmalta selvää saa.

Nämä kaikki kuuluvat tietysti asiaan ja punkestetiikkaan. He soittavat suoraan kellareista sinulle, meille kaikille kuuleville. Kappaleet Vain elämää, Mikä teitä vituttaa? ja Maailmanhistoria osat 1–17 ovat melodisempaa peruspunksortimenttia. Väliin mahtuu älämölöä ja rynkytystä, maailmantuskaa ja ahdistusta, jonka myötä energioita voi heitellä maailman naamalle. Ahdistuksen purkua.

Tiedän, ettei siistimpää jälkeä toivoa saisi, se kun ei lajiin kuulu. Silti, jos äänitysteknisesti soittimet ja laulu erottuisivat hitusen selkeämmin, nauttisi punkkokemuksesta enemmän. Musiikillisesti liikutaan kuitenkin vanhassa kunnon kolmen soinnun kompissa ja paikoin iskevissä melodioissakin. Sanomakin uppoaisi luihin ja ytimiin tehokkaammin, jos tasaisuutta äänityksen suhteen hiukan rikottaisiin.

Sanna Jääskeläinen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Levyt

Levy-arvio: Pariisin Kevään Reuna-albumi tarjoaa irtioton tutusta ja turvallisesta bändistä

Levy-arvio: Niina Annika & Aurinkoiset tarjoaa lomufolkkia koillissavolaisella twistillä

Kelja: Horjuvan miehen karavaani

Johanna Mäkeläinen: Rikas

Arvio: Madonnalta tuntuu yhä puuttuvan visio levyllä Madame X

Arvio: Elias Gould: LP

Timo Lassy & Teppo Mäkynen: We Jazz Records

Bruce Springsteen: Western Stars

Levyarvio: Tanskalainen veteraanibändi D-A-D yllättää rouhealla uutuusalbumillaan

Levyarvio: Kirkas osa skandinaavisia naispoppareita

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.