Norah Jones: Day Breaks

Arvio: 5/5 tähteä.

Norah Jones vakiinnutti paikkansa suurten laulajatähtien joukossa yli kymmenen vuotta sitten. Heti ensimmäisen jazz-levyn jälkeen hän sai laajentaa osaamistaan countryn, bluesin ja indiepopin suuntaan.

Edellinen folk-levy Foreverly syntyi yhteistyössä Green Day -yhtyeen Billie Joe Armstrongin kanssa.

Nyt Norah Jones kokeilee, miltä tuntuisi palata siihen, mistä kaikki sai alkunsa. Day Breaksin pianovetoinen jazz muistuttaa hyvin paljon vuoden 2002 Come Away With Me -debyyttiä.

Tunnelma on hyvin turvallinen, rauhallinen ja lämmin. Oijjoi, että musiikin kuuntelu tekee hyvää. Tällaista jazzia suuri yleisö rakastaa.

Useimmat kappaleet ovat Jonesin itsensä kirjoittamia. Lainakappaleita ovat muun muassa Neil Youngin Don’t Be Denied ja Duke Ellingtonin African Flower. Ne todistavat, ettei Norah Jones ole pelkästään helppoa poppia vaan myös täysveristä bluesia ja jazzia.

Levyllä vierailee legendaarisia jazz-muusikoita, kuten saksofonisti Wayne Shorter ja basisti John Patitucci ja Hammond-urkuri Lonnie Smith.

Aapo Siippainen

Uusimmat

Levyt

Beirut: Gallipoli

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

NEV: Volant

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.