Norah Jones: Day Breaks

Arvio: 5/5 tähteä.

Norah Jones vakiinnutti paikkansa suurten laulajatähtien joukossa yli kymmenen vuotta sitten. Heti ensimmäisen jazz-levyn jälkeen hän sai laajentaa osaamistaan countryn, bluesin ja indiepopin suuntaan.

Edellinen folk-levy Foreverly syntyi yhteistyössä Green Day -yhtyeen Billie Joe Armstrongin kanssa.

Nyt Norah Jones kokeilee, miltä tuntuisi palata siihen, mistä kaikki sai alkunsa. Day Breaksin pianovetoinen jazz muistuttaa hyvin paljon vuoden 2002 Come Away With Me -debyyttiä.

Tunnelma on hyvin turvallinen, rauhallinen ja lämmin. Oijjoi, että musiikin kuuntelu tekee hyvää. Tällaista jazzia suuri yleisö rakastaa.

Useimmat kappaleet ovat Jonesin itsensä kirjoittamia. Lainakappaleita ovat muun muassa Neil Youngin Don’t Be Denied ja Duke Ellingtonin African Flower. Ne todistavat, ettei Norah Jones ole pelkästään helppoa poppia vaan myös täysveristä bluesia ja jazzia.

Levyllä vierailee legendaarisia jazz-muusikoita, kuten saksofonisti Wayne Shorter ja basisti John Patitucci ja Hammond-urkuri Lonnie Smith.

Aapo Siippainen

Uusimmat

Levyt

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

The National: I Am Easy To Find

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Lena & The Slide Brothers: IV

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.