Outi Tarkiainen: Into the woodland silence

Outi Tarkiainen

Into the woodland silence

Fredriksson Music

Rovaniemeläinen Outi Tarkiainen on nuori säveltäjä, joka liikkuu luontevasti sekä jazzin että nykytaidemusiikin kentillä. Kaksikasvoisuus toteutuu täytenä kunnianhimoisella debyyttilevyllä, joka luotaa big band -koneiston mahdollisuuksia vuolaasti virtaavista svengijatkumoista nykymusiikin äkkivääriin käännöksiin ja harmonisiin risuaitoihin.

Euroopan parhaisiin isoihin orkestereihin kuuluva Norrbotten Big Band loistaa Tarkiaisen luoman haastavan kokonaisuuden toteutuksessa, ja ryhmästä löytyy myös rutkasti solistista voimaa, kun johtotähtinä ovat tällä kertaa trumpetisti Dan Johansson sekä saksofonistit Karl-Martin Almqvist ja Håkan Broström.

Tärkein solisti on kuitenkin Tarkiaisen sielunsisko, laulaja Aili Ikonen. UMOn aiemmin kantaesittämä 17-minuuttinen nimikappale on tässä mielessä avainsävellys.

Ikosen mukaan se on teknisesti ja ilmaisullisesti haastavin teos, jolla hän on ollut mukana, ja laulajan ohella myös kuulija totisesti haastetaan hurjissa vokaaliteknisissä kokeiluissa.

Uusimmat

Levyt

Beirut: Gallipoli

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

NEV: Volant

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.