Outi Tarkiainen: Into the woodland silence

Outi Tarkiainen

Into the woodland silence

Fredriksson Music

Rovaniemeläinen Outi Tarkiainen on nuori säveltäjä, joka liikkuu luontevasti sekä jazzin että nykytaidemusiikin kentillä. Kaksikasvoisuus toteutuu täytenä kunnianhimoisella debyyttilevyllä, joka luotaa big band -koneiston mahdollisuuksia vuolaasti virtaavista svengijatkumoista nykymusiikin äkkivääriin käännöksiin ja harmonisiin risuaitoihin.

Euroopan parhaisiin isoihin orkestereihin kuuluva Norrbotten Big Band loistaa Tarkiaisen luoman haastavan kokonaisuuden toteutuksessa, ja ryhmästä löytyy myös rutkasti solistista voimaa, kun johtotähtinä ovat tällä kertaa trumpetisti Dan Johansson sekä saksofonistit Karl-Martin Almqvist ja Håkan Broström.

Tärkein solisti on kuitenkin Tarkiaisen sielunsisko, laulaja Aili Ikonen. UMOn aiemmin kantaesittämä 17-minuuttinen nimikappale on tässä mielessä avainsävellys.

Ikosen mukaan se on teknisesti ja ilmaisullisesti haastavin teos, jolla hän on ollut mukana, ja laulajan ohella myös kuulija totisesti haastetaan hurjissa vokaaliteknisissä kokeiluissa.

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Skorpioni jatkaa onnistuneesti ja ajattomasti Olavi Uusivirran viihteellisempää kautta

Levyarvio: Kurkistus räpin historiaan

Levyarvio: Absurdia torvimusiikkia

Arvio:Momentum 123onpaljon kokeellisemmin kuin Chisun aiemmat levyt

Kaj Chydenius: Rakkaani saapuu kun kutsun

Tyler, The Creator: Igor

Antti Paalanen: Rujo

Tuomas Logrén: Kaunis mies

Petäjä:40950

Pauanne: Pauanne

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.