Pale and the Roots of Love: Personal Contact

Harmonikkamies Pale Saarinen on hurahtanut totaalisesti Jimi Hendrixin musiikkiin. Viime vuonna Saarinen julkaisi lyhykäisellä Hendrix Rhapsody -levyllä omat versionsa viidestä Jimin klassikosta, apunaan muun muassa Marzi Nyman, Anssi Nykänen sekä joukko jousi- ja puhallinsoittajia.

Nyt Saarinen jatkaa tiiviimmän orkesterin kanssa, jossa Nykänen on edelleen mukana, mutta Nymanin tilalla kitaraa soittaa Tuomas Metsberg.

Saarinen on lähtenyt tekemään Jimi Hendrixin musiikkia rohkeasti omakseen. Ensinnäkin kitara ei ole pääroolissa, vaan harmonikan ja kosketinsoitinten rinnalla ja takanakin. Toiseksi: orkesterin laulaja on Reeta Vestman, joka tulkitsee Hendrixiä lähes kliinisen puhtoisella äänellä. Jimin kitaranerouteen ja mureaan lauluun otetaan siis tietoisesti etäisyyttä.

Laulun tavanomaisuuteen suurin innostus myös karisee, eivätkä Saarisen uudet sovitukset kaikesta monipuolisuudestaan huolimatta muutenkaan vastaa niitä odotuksia, joita vuoden takainen Hendrix Rhapsody nostatti.

Onneksi tuo 15-minuuttinen on mukana tämän pitkäsoiton komeana bonuksena.

Uusimmat

Levyt

Lena & The Slide Brothers: IV

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Jere Haakana Varjosto: Jere Haakana Varjosto

Anna Kokkonen: Matkalla kotiin

Palehrse: Palehrse

Kevin Morby: Oh my God

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.