Paula Koivuniemi: Duetot

Arvio: 4/5 tähteä.

Artisteilla on vanhemmiten tapana tehdä duettolevy. Se on oikeastaan vain piristävää, sillä juuri silloin on saatu usein kuulla mainioita tulkintoja ja uunituoreita kappaleita. Nyt vuorossa on iskelmän kiistaton kuningatar Paula Koivuniemi ja hänen miespuoliset artistiystävänsä.

Eikä tulos ole hassumpi. Vesa-Matti Loirin kanssa versioitu Eilen kun mä tiennyt en on nostalgista iskelmää koskettavimmillaan. Tänään lähtee -kappaleessa Koivuniemi irrottelee Elastisen kanssa. Virtaa riittää, eikä kuningatar pelkää syleillä nuorempia musiikkityylejä. Toni Wirtasen kanssa duetoitu Oma tie on pelottavan hyvä. Mustanpuhuva kappale rokkaa armotta, kun Wirtasen hevimäinen ja Koivuniemen käheä ääni kietoutuvat yhteen. Michael Monroen kanssa tehty Leonard Cohenin Famous Blue Raincoat on kuningattarelta yllättävä, mutta tervetullut valinta.

Väkevimmät kappaleet sijoittuvat levyn alkupäähän, lopussa parin tukeutuessa hieman perinteisempään suomalaismelankoliaan. Kun Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani vievät Paulan bailaamaan latinotunnelmiin, tanssijalka alkaa pakostakin vipattaa.

Elina Salin

Uusimmat

Levyt

The National: I Am Easy To Find

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

Lena & The Slide Brothers: IV

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.