Pekka Tegelman & Quartegel: Pekka Tegelman & Quartegel

Arvio: 4/5 tähteä.

Pekka Tegelman, ensi kuussa 60, on suomalaisen jazzrockin pitkänmatkalaisia. No, onhan hän muutakin tehnyt, yhteistyötä esimerkiksi Petri Petterssonin, Liisa Tavin ja Sakari Kuosmasen kanssa.

Kuitenkin jo 70-luvun Kuopio-progen suurnimen Finnforestin päivistä asti seikkaileva jatsihenki on ollut merkittävä osa Tegelmania. Quartegel-kokoonpanossa hän (kitarat, koskettimet) soittaa instrumentaalisävellyksiään saksofonisti Manuel Dunkelin, basisti Tero Siitosen ja rumpali Markku Ounaskarin kanssa. Dunkel saa luontevasti enimmät johtoteemat. Säveltäjä sijoittaa inspiroituneen pulppuilevan soolon esimerkiksi Big Tremoloon, basisti Siitonen When Yin Goes Yangiin.

Albumin sävy on hyvin autereinen ja valoisa. Kahdesta ensimmäisestä kappaleesta, All Folksista ja Do Ra Mista tulee mieleen Jukka Tolosen Windermeren Avenuen henki. Että kaivetaanpa vähän samaa länsirannikon moodia, mutta otetaan vielä leppoisammin.

Jos Suomessa olisi radio, joka soittaisi nykyistä enemmän instrumentaalimusiikkia, passaisi Quartegelin tahtiin heräillä, keittää kahvia ja lukea päivän lehteä.

Suonna Kononen

Uusimmat

Levyt

Arch Enemy: Covered in Blood

Maarit: Sumuinen puutarha

Cleaning Women: Intersubjectivity

Pyhä Asetus: Pyhä Asetus

Joose Keskitalo: En lähde surussa

Annimaria Rinne: Jälkeenpäin

Eleanoora Rosenholm: Talvipalatsin puutarhassa

Dave Lindholm: Kynä & Kumppanit

Juulia Salonen Trio: Kylmillä vesillä

The 1975: A Brief Inquiry Into Online Relationships

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.