Pekka Tuomi: Pekka Tuomi

Arvio: 3/5 tähteä.

Muutamien pohjoisemman Suomen rock-yhtyeiden taustavaikuttajana tunnettu Pekka Tuomi tuo monipuolista osaamistaan esiin debyyttisoolollaan.

Esikoiselleen Tuomi on pöyhinyt ainesosia psykedeelisemmän rockin vuosikertalaareista. Lopputulos niiaa soundillisesti alan kansainvälisiin klassikoihin, ja kuuluupa siellä täällä kaikuja myös Hectorin alkupään tuotannosta – etenkin Tuomen lauluäänessä ja hiukan teksteissäkin, vaikka maneereihin kangistumisen hän pääsääntöisesti onnistuu välttämään.

Kokonaisuudella on taiteellisessa mielessä oma sormenjälkensä ilman moderneihin vippaskonsteihin tai kulahtaneisiin vintage-villasukkiin turvautumista. Teksti edellä muovautuneissa kappaleissa on kuitenkin paikoin aavistuksenomaista näytösluonteisen läpijuoksun fiilistä. Tästä tosin poikkeaa albumin puolivälissä yksinkertaista kauneutta henkivä seitsenminuuttinen Aika, joka erottuu edukseen napakampien vetojen joukossa.

Sen perusteella jää tuntuma, että vaikka Tuomi muusikoineen esiintyy levyllä kaikin puolin moitteettomasti, löytyvät aarteet kuulijan kannalta kokonaisuuden syvemmästä päästä.

Heikki Kivelä

Uusimmat

Levyt

The National: I Am Easy To Find

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

Lena & The Slide Brothers: IV

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.