Pekka Tuomi: Pekka Tuomi

Arvio: 3/5 tähteä.

Muutamien pohjoisemman Suomen rock-yhtyeiden taustavaikuttajana tunnettu Pekka Tuomi tuo monipuolista osaamistaan esiin debyyttisoolollaan.

Esikoiselleen Tuomi on pöyhinyt ainesosia psykedeelisemmän rockin vuosikertalaareista. Lopputulos niiaa soundillisesti alan kansainvälisiin klassikoihin, ja kuuluupa siellä täällä kaikuja myös Hectorin alkupään tuotannosta – etenkin Tuomen lauluäänessä ja hiukan teksteissäkin, vaikka maneereihin kangistumisen hän pääsääntöisesti onnistuu välttämään.

Kokonaisuudella on taiteellisessa mielessä oma sormenjälkensä ilman moderneihin vippaskonsteihin tai kulahtaneisiin vintage-villasukkiin turvautumista. Teksti edellä muovautuneissa kappaleissa on kuitenkin paikoin aavistuksenomaista näytösluonteisen läpijuoksun fiilistä. Tästä tosin poikkeaa albumin puolivälissä yksinkertaista kauneutta henkivä seitsenminuuttinen Aika, joka erottuu edukseen napakampien vetojen joukossa.

Sen perusteella jää tuntuma, että vaikka Tuomi muusikoineen esiintyy levyllä kaikin puolin moitteettomasti, löytyvät aarteet kuulijan kannalta kokonaisuuden syvemmästä päästä.

Heikki Kivelä

Uusimmat

Levyt

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Beirut: Gallipoli

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Mirkka: Kauneus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.