Petra: Kaksi pintaa

Sony

Tiktakista tutun Petran toinen soololevy on mukavan pirteää peruspoppia. Laulaja on tnyt ollut aiempaa enemmän mukana levyntekoprosessissa.

Hän on osallistunut jokaisen kappaleen tekstittämiseen ja lähes kaikkien säveltämiseenkin. Levyn kantava teema on nuoren naisen kasvutarina, joka välillä lipsahtaa nostalgian puolelle. Se sallittakoon musiikkibisneksessä 13-vuotiaasta asti mukana olleelle ja ennen aikojaan aikuiseksi kasvamaan joutuneelle laulajalle.

Biisit on sovitettu perinteiseksi radiorockiksi, pääosissa ovat kitara, basso ja rummut. Muutamassa biisissä menoa vauhditetaan konesäksätyksillä. Suurimman osan kappaleista ovat säveltäneet Erno Laitinen ja Elviira Nieminen, joilla on hallussaan taito kirjoittaa potentiaalisia radiohittejä. Tältä levyltä minkä kappaleen tahansa voisi julkaista singlenä.

Tulkitsijana Petra on onneksi päässyt eroon Tiktakin aikojen oppikirjamaisuudesta. Nyt mukana on rohkeaa heittäytymistä biisien vaihteleviin tunnelmiin.

Aki Lehti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Levyt

Johanna Mäkeläinen: Rikas

Kelja: Horjuvan miehen karavaani

Arvio: Madonnalta tuntuu yhä puuttuvan visio levyllä Madame X

Arvio: Elias Gould: LP

Timo Lassy & Teppo Mäkynen: We Jazz Records

Bruce Springsteen: Western Stars

Levyarvio: Tanskalainen veteraanibändi D-A-D yllättää rouhealla uutuusalbumillaan

Levyarvio: Kirkas osa skandinaavisia naispoppareita

Levyarvio: JVG toimittaa uudella levyllään, mutta tulevaisuus vaatii rohkeutta

Levyarvio: Raskasta iskelmää on raskasta kuunneltavaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.