Pintandwefall: Red and Blue Baby

Arvio: 4/5 tähteä.

Joko siitä on kymmenen vuotta, kun Pintandwefall räjäytti tajuntoja aikaan ennen Räjäyttäjiä? Keikoilla yleisö pogosi hurmoksessa Pinttareiden anarkistis-hurmaavan zorrotyttörockin tahtiin.

Yhtyeen ensimmäinen albumi Wow! What Was That, Baby? (2007) oli räiskyvillä soundeilla soivaa garagea, jossa pähkähullu hittiviisu seurasi toistaan. Kakkosalbumi Hong Kong, Baby (2009) ei vanginnut enää samaa energiaa.

Red and Blue Baby (nokkelimmat havaitsevat kuvion) on Pintandwefallin viides täyspitkä. Yhtye ei edes yritä heittää sitä volttia, millä saapui yleisön tietoisuuteen, ja hyvä näin. Timanttiset riffit ja wow-kertsit ovat vaihtuneet Risto Ylihärsilän tuottamaan seesteisyyteen. Seksin sijaan lauletaan eroamisesta. Ja merieläimistä. Jotkut asiat eivät onneksi mene minnekään.

Myös yhtyeen anarkistinen ja persoonallinen ote hyviin melodioihin on tallella. Levyn kaari ei aivan kanna täydellisyyteen asti, mutta niin kauan kuin mukana on Seasimularon kaltaisia, repeatilla soitettavia täysosumia, on yhtyeen musiikki ansainnut paikkansa sydämessäni.

Jemo Kettunen

Uusimmat

Levyt

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

The National: I Am Easy To Find

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Lena & The Slide Brothers: IV

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.