Rainbowlicker: I Saw The Light, But Turned It Off

Arvio: 4/5 tähteä.

Rainbowlickerin maaninen mielikuvitusmusiikki on kuin 80-luvun pikselimössöinen videopelipainajainen. Ei auta nappuloiden rämppäys, Pack-Man tulee ja syö, Donkey Kong lyö kanveesiin.

Vaan tästäpä painajaisesta sairaalloisesti nauttii. Creepy Crawliesta ja Beastmilkistä tutun muusikkokaksikko Pepsin ja Johanin ensimmäinen levy on ristiriitaisuudessaan häiritsevän hyvä. Kummallinen kombinaatio elektronista musiikkia ja hyökkäävää punk­ääntä. Levyn aloittavat All The Best Girls Are Boys ja Highscore rullaavat melodisissa reivitunnelmissa. Monotonitemmaksi elektrosamplet ja äänimaailmat muuttuvat kolmannen biisin myötä.

Yhtä aikaa musiikki on pehmeää sähköistä äänimaailmaa ja päälle sylkevää riot-laulantaa. Ehkäpä levy pienoisesti irvailee trendikkäälle ambient-intoilulle. Toisaalta albumi on otettava äärimmäisen vakavasti. Ahdistavuuksiin asti tainnuttava syke on kuva ajasta, jossa keinotekoisen pinnallisuuden alta kömpii esiin vaiennettu kapina.

Tässäpä uutta aaltoa, sen enempää genreihin menemättä.

Sanna Jääskeläinen

Uusimmat

Levyt

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Beirut: Gallipoli

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Mirkka: Kauneus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.