Rainbowlicker: I Saw The Light, But Turned It Off

Arvio: 4/5 tähteä.

Rainbowlickerin maaninen mielikuvitusmusiikki on kuin 80-luvun pikselimössöinen videopelipainajainen. Ei auta nappuloiden rämppäys, Pack-Man tulee ja syö, Donkey Kong lyö kanveesiin.

Vaan tästäpä painajaisesta sairaalloisesti nauttii. Creepy Crawliesta ja Beastmilkistä tutun muusikkokaksikko Pepsin ja Johanin ensimmäinen levy on ristiriitaisuudessaan häiritsevän hyvä. Kummallinen kombinaatio elektronista musiikkia ja hyökkäävää punk­ääntä. Levyn aloittavat All The Best Girls Are Boys ja Highscore rullaavat melodisissa reivitunnelmissa. Monotonitemmaksi elektrosamplet ja äänimaailmat muuttuvat kolmannen biisin myötä.

Yhtä aikaa musiikki on pehmeää sähköistä äänimaailmaa ja päälle sylkevää riot-laulantaa. Ehkäpä levy pienoisesti irvailee trendikkäälle ambient-intoilulle. Toisaalta albumi on otettava äärimmäisen vakavasti. Ahdistavuuksiin asti tainnuttava syke on kuva ajasta, jossa keinotekoisen pinnallisuuden alta kömpii esiin vaiennettu kapina.

Tässäpä uutta aaltoa, sen enempää genreihin menemättä.

Sanna Jääskeläinen

Uusimmat

Levyt

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

The National: I Am Easy To Find

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Lena & The Slide Brothers: IV

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.