Red Hot Chili Peppers: The Getaway

Red Hot Chili Peppers on esittänyt levyillään vuosituhannen vaihteen jälkeen periaatteessa vain kahta eri biisiä, keskitempoista ja hidasta versiota samasta sävellyksestä. Vuonna 2002 ilmestyneellä By the Way -albumilla bändi jätti pelkän funkrock-koheltamisen taakseen ja yhdisti ulosantiinsa perinteistä harmoniapoppia ja aikuisrockia. Sitä seuranneet Stadium Arcadium ja I’m with You toistivat samaa kaavaa.

Nyt viiden vuoden tauon jälkeen orkesteri yrittää uudistua vaihtamalla luottotuottajansa Rick Rubinin modernimpaa soundia tekevään Danger Mouseen.

Radikaalia muutosta ei kuitenkaan ole tapahtunut. The Getaway jatkaa kauniin melankolisella ja melodisella linjalla, tarjoten taas pääosin keskitempoisia biisejä. Toimivia lauluja levyllä on useita, kuten tarttuva tanssibiisi Go Robot ja singlenä julkaistu Dark Necessities, joka muistuttaa hämmentävän paljon Bruce Hornsby and the Rangin vuoden 1986 The Way it Is -soft rock -hittiä, samaa laulua, jonka kertosäettä Tupac Shakur sämpläsi Changes-biisissään.

Muutaman biisin modernimmasta soundimaailmasta huolimatta The Getaway on tuttua, turvallista ja tasaisen hyvää Red Hot Chili Peppersiä. Ylipitkän levyn materiaalista olisi voinut jälleen huoletta karsia ainakin 15 minuuttia pois.

Aki Lehti

Uusimmat

Levyt

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Beirut: Gallipoli

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Mirkka: Kauneus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.