Roope Salminen & Koirat: Madafakin levy

Kuulin viime kesänä hiljaiselle jääneestä autoradiosta biisin, jonka kertosäkeestä olin erottavinani sanat madafakin dharma. Erikoista, ajattelin, kunnes harmikseni myöhemmin selvisi, että kappaleessa laulettiinkin olemassaolon totuuden sijasta krapulasta.

Esittäjäksi henkilöityi säännöllisesti eri medioissa hyörivä Roope Salminen, joka kokeneen Koirat-bilebändinsä kanssa on nyt julkaissut ensimmäisen omaa tuotantoaan sisältävän pitkäsoittonsa.

Debyytin raidat täyttävät nykyaikaisten popkappaleiden standardit vaivatta, tosin valmiita askelmerkkejä mukaillen. Selkeimmin tämä kuuluu esimerkiksi Daft Punkin & Pharrellin Get Lucky -hittiä muistuttavan Pilkun jälkeen -biisin kohdalla.

Selväksi käy myös se, ettei räppääminen ole vielä Salmisen ominta aluetta. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä revohka pyrkii etsimään ansionsa enemmän bändisynergiasta kuin solistinsa osaamisesta – ja onnistuu siinä kohtuullisesti.

Hikisestä meiningistä ja aidosta yrittämisestä huolimatta runsasta Roope Salminen -tuotesijoittelua sisältävä Madafakin levy on kokonaisuutena melkoisen raskasta kuunneltavaa.

Heikki Kivelä

Uusimmat

Levyt

Cleaning Women: Intersubjectivity

Pyhä Asetus: Pyhä Asetus

Arch Enemy: Covered in Blood

Maarit: Sumuinen puutarha

Annimaria Rinne: Jälkeenpäin

Eleanoora Rosenholm: Talvipalatsin puutarhassa

Dave Lindholm: Kynä & Kumppanit

Joose Keskitalo: En lähde surussa

Juulia Salonen Trio: Kylmillä vesillä

The 1975: A Brief Inquiry Into Online Relationships

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.