Sanni: Sanni

Arvio: 3/5 tähteä.

Yhdeksi Suomen suosituimmaksi naisartistiksi LELU-levynsä 2080-luvulla -hitin ja viimeistään vuosi sitten esitetyn Vain elämää -sarjan 4. tuotantokauden avulla noussut Sanni julkaisee nyt kolmosalbuminsa ilman sen kummempaa ennakkohypeä.

Sanni onnistui liki täydellisesti vuoden 2013 omaelämäkerrallisella Sotke mut -debyytillään, joka esitteli nykynuorten maailmaa tavalla, jonka keski-ikäinen kriitikkokin ymmärsi.

Melkeinpä eri todellisuudessa elävän parikymppisen nuoren naisen lauluihin pystyi samaistumaan. Nyt Sanni ammentaa vielä entistä suoremmin omasta elämästään, kuten ehkä jo levyn nimestäkin pystyy päättelemään.

Muutamassa biisissä käsitellyt suomalaisen musiikkimaailman huipulla elävän laulajan kokemukset tuntuvat kovin vierailta. Sanni-kappaleen kuittailu staran jättäneelle exälle kuulostaa lähinnä kornilta räppiuholta, vaikka onkin täynnä itseironiaa.

Moukari-biisissä laulaja tarttuu netissä hänestä kirjoitettuihin mauttomiin kommentteihin. Onneksi laulun voi käsittää kertovan myös kaikesta nettikiusaamisesta, eikä vain poptähden niskaansa saamasta roskaryöpystä.

Sannilla on paljon nuoria faneja, joille sosiaalisen median kautta tapahtuva kiusaaminen on liiankin tuttua.

Muuten levyn teksteissä liikutaan tuttujen aiheiden parissa – rakkaus, pieleen menneet parisuhteet, yhden illan jutut, pettäminen, mustasukkaisuus ja seksi ovat melkeinpä jokaisen laulun aiheita.

Ku Kanye Kanyee -biisillä vierailevan Cheekin kähinä on rasittavaa kuultavaa, mutta kukaan muu suomiräppäreistä ei ole tainnut yltää itsekehussaan yhtä lähelle Kanye Westin tasoa, joten hänen osuutensa hyväksyttäköön.

Sävellyksiltään ja sovituksiltaan SANNI on laulajan levyistä keskinkertaisin, vaikka mukaan onkin päätynyt usea moderni pop-helmi.

Parasta antia ovat tuttujen Että mitähän vittua - ja Vahinko -singlejen lisäksi avausraita Koti-ikävä, rehellisen kuuloinen Tyttöystävä ja hyvällä tavalla omituinen, kaunista melankoliaa tanssibiittiin yhdistävä Mörköjä.

Näitä kolmea biisiä yhdistää myös se, että ne ovat rehellisiä rakkauslauluja.

SANNI ei ole huono albumi, mutta ei nouse kahden edellisen tasolle.

Silti Sanni on edelleen vain etunimellään esiintyvien nuorten naisartistien joukossa omaa luokkaansa.

Aki Lehti

Uusimmat

Levyt

John Legend: A Legendary Christmas

Hector: Hectorin joululevy

Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi, Johanna Iivanainen, Timo Alakotila: Seimiyö

Eri esittäjiä: Anna laulu lahjaksi

Earthly Angels

Waltteri Torikka: Sydämeni joulu

Andite Chamber Choir: This Advent Moon

Pete Parkkonen: PETE

Asa: Rakkauslauluja miehille

Thom Yorke: Suspiria (Music for the Luca Guadagnino film)

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.