Sotahuuto - Vastarintaan

Helsinkiläinen, raskasta thrash metalia jyystävä Sotahuuto julkaisee kolmannen kokopitkänsä Vastarintaan. Levyltä löytyy asennetta, raskautta sekä ärjyjä riffejä, mutta kokonaisuus jää hieman persoonattomaksi.

Ihan ensi alkuun Sotahuudolle on annetta propsit siitä, että kiekolla ei lähdetä kikkailemaan turhilla härpäkkeillä ja syntikan pulputuksilla. Meno pidetään autenttisena vanhan liiton meininkinä: Mika "Retu" Kivisen ärjyntää komppaavat äkäiset kitarat ja rytmiryhmä ja se siitä.

Toisaalta, sävellys on jätetty niin perustasolle, että kappaleista ei löydy oikein mitään, mihin tarttua. Vastarintaan jytisee kyllä kuin tykkituli, mutta levyn päätyttyä nuudeliin ei jäänyt oikein minkäänlaista muistijälkeä. Biisit eivät myöskään loista kitarasooloillaan, mitä nyt vähän Uhrissa, Tuhoajassa ja Väärässä auktoriteetissa fiilistellään Jeff Hannemanin hengessä.

Kristillisten arvojen nimeen vannova Sotahuuto osaa tehdä julistamisensa ilahduttavan hienovaraisesti, joten tästä ei pitäisi muodostua kynnyskysymystä, jos bändi haluaa tosissaan tunkea metallin valtavirtaan. Sävellykseen ja soittoon kaipaisi kuitenkin pykälän persoonallisuutta, jotta yhtyeen tuotanto ei jää pelkäksi taustamusiikiksi.

Uusimmat

Levyt

Annimaria Rinne: Jälkeenpäin

Eleanoora Rosenholm: Talvipalatsin puutarhassa

Dave Lindholm: Kynä & Kumppanit

Joose Keskitalo: En lähde surussa

Juulia Salonen Trio: Kylmillä vesillä

The 1975: A Brief Inquiry Into Online Relationships

Thought Gang: Thought Gang

Trygve Seim: Helsinki Songs

Trees: Trees

Sans: Kulku

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.