Sotajumala: Raunioissa

Jyväskylän erikoisjoukko Sotajumala tulittaa ilmoille uuden levyllisen tummanpuhuvia tuutulauluja. Bändin musiikilliset ammukset luikertelevat käärmeinä korvakäytävistä sisään ja antavat aivoihin pesiytyneen vihan purkautua.

Sotajumala loi nahkansa edeltäneellä Kuolemanpalvelus-levyllä, joka lisäsi bändin suoraviivaiseen ryöpytykseen aimo annoksen monipuolisuutta. Raunioissa tarjoaa jälleen taiturimaisesti soitettua kuolonmetallisinfoniaa.

Rumpusektori varastaa päähuomion. Timo Häkkisen tarttuvat fillit ja kompit ovat millintarkkuudessaan taidetta. Keulakuva Mynni Luukkainen nousee viimeistään nyt murisijana laulutyylinsä parhaaseen A-ryhmään. Levyn väkevimpiä hetkiä ovat niskalihaksia koettelevat ja thrash-henkeä huokuvat ryöpytykset Kuolemanmarssi ja Sinä et ole yhtään mitään. Raaka Veljen viha on myös luodeista tehokkaimpia.

Sotajumala ei tee musiikissaan kompromisseja. Raunioissa on ääripaahtoa aidoimmillaan ja alastomimmillaan, eikä tule viehättämään suuria massoja. Metallipiireissä levy noussee yhdeksi vuoden tapauksista.

Lasse Lindqvist

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.