Steve ’n’ Seagulls: Farm Machine

Steve ’n’ Seagulls ehtii juuri ja juuri apajille debyyttilevynsä kanssa. Bändin loppukesästä 2014 YouTubeen lataama AC/DC-coveri Thunderstruck on katsottu yli 11 miljoonaa kertaa. Muutkin bändin bluegrassiksi muokkaamat metallin ja raskaan rockin klassikot ovat keränneet kiitettävästi katsojia. Valitettavasti tässä vaiheessa vitsi alkaa jo vanhentua.

Farm Machinen biisilista on rehellisesti sanottuna junttiakin juntimpi. Se on oikea valinta. Esimerkiksi Paradise City, Nothing Else Matters, Over the Hills and Far Away, Seek and Destroy ja Holy Diver -kappaleet tuntee jokainen. Steve’n’Seagullsin soittajat ovat teknisesti taitavia, mutta eihän tällä heinähattuhassuttelulla juuri mitään tekemistä oikean bluegrassin kanssa ole.

Onneksi orkesteri on jenkkikollegaansa Hayseed Dixieta vähemmän rock ja operoi edes hieman lähempänä aitoa roots-musiikkia. Bluegrass-puristit saattavat saada pelleilystä kuitenkin näppylöitä.

Biisien sovituksiin on nähty vaivaa, mutta ei tästä kotisohvalla kuunneltuna saa oikein mitään irti. Farm Machine onkin käyntikortti. Se julkaistaan ympäri maailmaa, tarkoituksena saada bändille mahdollisimman paljon keikkoja. Niitä näyttääkin riittävän aina Möysän Essolta neljään vetoon Wacken-metallifestivaaleilla.

Aki Lehti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.