Steve n Seagulls: Brothers in Farms

Spinefarm Records. Arvio: 3/5 tähteä.

Harva suomalainen yhtye voi sanoa nousseensa yhdysvaltalaista levymyyntiä mittaavan Billboardin bluegrass-listan kärkeen. Varsinkin kun ulkomaalaisten aktien vierailu tuolla periamerikkalaisen perinnemusiikin listalla on harvinaista.

On suorastaan ällistyttävää, että keskisuomalaisesta Hohon kylästä ponnistava Steve ’n’ Seagulls saavutti uudella levyllään kyseisen merkkipaalun.

Brothers in Farmsilla kvartetti jatkaa viime vuonna ilmestyneen debyytin viitoittamalla tiellä, eli versioi etupäässä 1990-luvulta tuttuja hard rock - ja heavyklassikoita. Meneväksi kantriksi vääntyvät niin Metallican, Guns’n’Rosesin, Nirvanan kuin Offspringkin hitit.

Soitannollisesti Steve ’n’ Seagulls on täysin suvereeni ryhmä, ja levyn sovituksetkin ovat oivaltavia. On kuitenkin toinen asia, miten hyvin puhkisoitetuista hiteistä koostuva albumi kestää aikaa ja kulutusta. Tuskin kovinkaan hyvin, sillä uusioversiot sekä itse yhtye ovat taatusti omimmillaan livenä.

Uusimmat

Levyt

Cleaning Women: Intersubjectivity

Pyhä Asetus: Pyhä Asetus

Arch Enemy: Covered in Blood

Maarit: Sumuinen puutarha

Annimaria Rinne: Jälkeenpäin

Eleanoora Rosenholm: Talvipalatsin puutarhassa

Dave Lindholm: Kynä & Kumppanit

Joose Keskitalo: En lähde surussa

Juulia Salonen Trio: Kylmillä vesillä

The 1975: A Brief Inquiry Into Online Relationships

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.