Teddy Bear Disco: New hearts

Yhtyeen nimi ja musiikki onnistuvat joskus nivoutumaan toisiinsa erityisen hyvin. Tästä esimerkkinä on debyyttialbuminsa julkaissut Teddy Bear Disco, joka kuulostaa juuri siltä, miltä joraavat nallekarhut näyttävät: söpöltä ja pehmoiselta.

Yhtye ei pahemmin peittele vaikutteitaan, vaan on napannut saundiestetiikkaansa lainapalan sieltä, toisen täältä. Hyvällä maulla sovitetut ja karismaattisen solistin esittämät kappaleet täyttävät vaivatta kitarasävytteisen synapopin keskeisimmät kriteerit.

Kokonaisuudessa on silti varaa parantamisellekin. Rauhallisesti rullaavien kappaleiden energisyys on ajan henkeen ehkä liiankin hillittyä, eikä säyseässä tuotannossa ole erityisemmin syvyyttä tai tarvittavaa vetovoimaa. Melko pinnallisten ihmissuhdekuvioiden setvimiseen keskittyneet lyriikat eivät myöskään aiheuta kovin vahvoja mielenliikutuksia.

Kieltämättä paahtamisesta ja pullistelusta vapautunut musiikki on omalla tavallaan ihan sympaattista, mutta myös himpun verran nössöä.

Bändin tunnelmointi löytäneekin kotinsa tanssiparkettien ja värivalojen sijasta luontevammin pehmolelujen kansoittamista makuuhuoneista.

Heikki Kivelä

Uusimmat

Levyt

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

The National: I Am Easy To Find

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Lena & The Slide Brothers: IV

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.