Teddy Bear Disco: New hearts

Yhtyeen nimi ja musiikki onnistuvat joskus nivoutumaan toisiinsa erityisen hyvin. Tästä esimerkkinä on debyyttialbuminsa julkaissut Teddy Bear Disco, joka kuulostaa juuri siltä, miltä joraavat nallekarhut näyttävät: söpöltä ja pehmoiselta.

Yhtye ei pahemmin peittele vaikutteitaan, vaan on napannut saundiestetiikkaansa lainapalan sieltä, toisen täältä. Hyvällä maulla sovitetut ja karismaattisen solistin esittämät kappaleet täyttävät vaivatta kitarasävytteisen synapopin keskeisimmät kriteerit.

Kokonaisuudessa on silti varaa parantamisellekin. Rauhallisesti rullaavien kappaleiden energisyys on ajan henkeen ehkä liiankin hillittyä, eikä säyseässä tuotannossa ole erityisemmin syvyyttä tai tarvittavaa vetovoimaa. Melko pinnallisten ihmissuhdekuvioiden setvimiseen keskittyneet lyriikat eivät myöskään aiheuta kovin vahvoja mielenliikutuksia.

Kieltämättä paahtamisesta ja pullistelusta vapautunut musiikki on omalla tavallaan ihan sympaattista, mutta myös himpun verran nössöä.

Bändin tunnelmointi löytäneekin kotinsa tanssiparkettien ja värivalojen sijasta luontevammin pehmolelujen kansoittamista makuuhuoneista.

Heikki Kivelä

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Osa Samuli Putron vähäeleisestä karismasta jää Pienet rukoukset -levyn ääniraidan toiselle puolelle

Arosa Ensemble: Granit

Lauri Tähkä: Meidän tulevat päivät

Erica Nygård ja Niels Burgmann: Momentum

Robert Schumann: The violin sonatas on period instruments

Juha Tapio: Pieniä taikoja

Vesterinen yhtyeineen: Faaraoiden aika

DJ Kridlokk: Silius

Children of Bodom: Hexed

Vilma Alinan Tulva on tulvillaan hittipotentiaalia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.