The Avalanches: Wildflower

Australialaisen The Avalanches -bändin sämplepohjaisen Since I Left You -debyyttialbumin ilmestymisestä ehti kulua 16 vuotta. Orkesteri ei missään vaiheessa hajonnut, mutta kesäkuun alussa julkaistu uuden levyn ensimmäinen single Frankie Sinatra ja ilmoitus uudesta Wildflower-levystä tulivat faneille yllätyksenä.

Singlebiisi on sekä hyvässä että pahassa yksi levyn parhaita kappaleita, rasittavuudessaan melkein yhtä tarttuva hitti kuin debyytin Frontier Psychiatrist. Frankie Sinatralla vierailevan räppäri Danny Brownin osuus ei ensi kuulemalla tunnu sopivan lauluun lainkaan, mutta paljastuu parin pyöräytyksen jälkeen sen tärkeimmäksi rakennuspalikaksi.

Vierailijoita Wildflowerilla on mukana melkoinen määrä, muun muassa MF DOOM, Father John Misty, Toro Y Moi ja monia muita. Harva heistä tuo orkesterin psykedeeliseen hip hopiin ja electronicaan mukaan mitään merkittävää. Jennifer Herremanin laulu nostaa Stepkids-biisin yli muiden ja Biz Markien tahallisen pöhkö pälpätys sopii The Noisy Eater -kappaleeseen.

Aluksi loputtomien sämplejen bongailu ja tunnistaminen on hauskaa, mutta 21 biisin levy alkaa puuduttaa viimeistään puolivälissä, sillä biisimateriaali ei nouse lähellekään debyytin tasoa. Vuodesta 2005 asti työstetty Wildflower ei valitettavasti ole odotuksen arvoinen teos.

Aki Lehti

Uusimmat

Levyt

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Beirut: Gallipoli

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Mirkka: Kauneus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.