The Avalanches: Wildflower

Australialaisen The Avalanches -bändin sämplepohjaisen Since I Left You -debyyttialbumin ilmestymisestä ehti kulua 16 vuotta. Orkesteri ei missään vaiheessa hajonnut, mutta kesäkuun alussa julkaistu uuden levyn ensimmäinen single Frankie Sinatra ja ilmoitus uudesta Wildflower-levystä tulivat faneille yllätyksenä.

Singlebiisi on sekä hyvässä että pahassa yksi levyn parhaita kappaleita, rasittavuudessaan melkein yhtä tarttuva hitti kuin debyytin Frontier Psychiatrist. Frankie Sinatralla vierailevan räppäri Danny Brownin osuus ei ensi kuulemalla tunnu sopivan lauluun lainkaan, mutta paljastuu parin pyöräytyksen jälkeen sen tärkeimmäksi rakennuspalikaksi.

Vierailijoita Wildflowerilla on mukana melkoinen määrä, muun muassa MF DOOM, Father John Misty, Toro Y Moi ja monia muita. Harva heistä tuo orkesterin psykedeeliseen hip hopiin ja electronicaan mukaan mitään merkittävää. Jennifer Herremanin laulu nostaa Stepkids-biisin yli muiden ja Biz Markien tahallisen pöhkö pälpätys sopii The Noisy Eater -kappaleeseen.

Aluksi loputtomien sämplejen bongailu ja tunnistaminen on hauskaa, mutta 21 biisin levy alkaa puuduttaa viimeistään puolivälissä, sillä biisimateriaali ei nouse lähellekään debyytin tasoa. Vuodesta 2005 asti työstetty Wildflower ei valitettavasti ole odotuksen arvoinen teos.

Aki Lehti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.